Incepand din noaptea de marti si in cursul zilei de ieri furtunile si tornadele au facut ravagii in sud-vestul si sud-estul tarii. Iarasi inundatii, case distruse, oameni luati de ape sau cocotati pe acoperisuri in asteptarea salvatorilor, drumuri distruse, culturi agricole paraginite.

La ora inchiderii editiei bilantul victimelor si sinistratilor nu era inca definitivat
Nici nu a fost emisa bine avertizarea cod galben, ca o furtuna puternica a maturat marti spre miercuri noaptea orasul Drobeta- Turnu Severin. In numai 20 de minute vijelia a dislocat un acoperis improvizat, care a cazut peste autoturismele parcate la blocul din cartierul Alunis, din Drobeta-Turnu Severin. Doua autoturisme, care nu erau asigurate, au fost avariate si au fost scoase de sub acoperisul prabusit numai cu ajutorul pompierilor. Masinile n-au mai putut circula in zona, din cauza unui cablu desprins de vijelie de pe stalpi. Speriati de fulgere si tunete, oamenii au iesit din apartamente si n-au mai mers acasa decat dupa ce a incetat furtuna.

45 de localitati fara curent electric
45 de localitati m ehedintene au ramas fara curent electric din cauza furtunii ce s-a abatut in noaptea de 4 spre 5 septembrie. Vantul puternic si aversele au provocat avarierea partiala a 5 linii electrice care au afectat 67 posturi de transformare si 45 de localitati: Susita, Jidostita, Susita de Sus, Cocorova, Craguiesti, Stiucani, Racova, Pårlage, Bålvanesti, Basesti, Budanesti, Cracu Lung, Bobaita, Pitulasi, Paunesti, Severinesti, Parvulesti, Corcova, Cordun, Ercea, Govodarva, Cazanesti, Garbovatu de Sus, Suharu, Svinita, Rosia, Valea Cosustei, Valea Alunului, Bala, Giuresti, Cåmpu Mare, Popesti, Hohaba, Sovarna, Runcu, Rudina, Vidimiresti, Studina, Iupca, Sardanesti, Crainici, Brativoiesti, Brates, Comanesti.

Un copil disparut in Galati
Potrivit Prefecturii judetului Galati, comunele Nicoresti, Priponesti, Giohor, Brahasesti, Buciumeni si Ghidigeni din nord-vestul teritoriului sunt puternic afectate de ploile torentiale, care au inceput ieri in jurul orei 12.30.