Odata cu venirea toamnei si a primelor semne de racire a vremii, problemele de sanatate cauzate de raceala sau gripa se inmultesc. De obicei, primele simptome care apar in aceste cazuri sunt curgerea nasului, durerile in gat, uscaciunea gurii, febra
Odata cu venirea toamnei si a primelor semne de racire a vremii, problemele de sanatate cauzate de raceala sau gripa se inmultesc. De obicei, primele simptome care apar in aceste cazuri sunt curgerea nasului, durerile in gat, uscaciunea gurii, febra, raguseala si stranutul. Pe langa tratamentele prescrise de medic, ingrijirea personala este extrem de importanta. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa treceti mai usor peste simptomele caracteristice racelilor: - Dublati consumul de lichide. Acestea va ajuta sa mentineti mucusul fluid, subtire si usor de evacuat; - Faceti gargara cu apa calda si sare. Amestecati o lingurita de sare la un pahar de apa calda, faceti gargara si scuipati. Aceasta calmeaza durerile gatului si ajuta la curatarea acestuia de mucus; - Odihniti-va vocea! Daca durerile in gat sunt cauzate de inflamatia laringelui, folosirea glasului ar putea duce si la iritatii grave; - Evitati fumul si alti poluanti ai aerului! Fumul irita gatul inflamat, fel ca si aerosolii de la aparatele casnice si vopseaua.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.