Nationala feminina a Romaniei a terminat a treia in concursul pe echipe al CM de gimnastica, reusind sa prinda podiumul intr-un mod dramatic, la ultima rotatie pe aparate.

Rusoaica Ekaterina Kramarenko i-a facut cadou Romaniei medalia de bronz in intrecerea pe echipe a Campionatului Mondial de la Stuttgart. Desi elevele antrenate de Nicolae Forminte nu mai contau in lupta pentru medalii dupa primele trei rotatii, o ratare a gimnastei ruse a propulsat reprezentativa noastra pe podium (178,100 puncte). Cu romanca Martha Karoly antrenor coordonator, SUA au cistigat pentru a doua oara in istorie titlul mondial pe echipe (184,400), fiind urmata in clasament de China (183,450).

Abonata cindva la medalia de aur in intrecerea mondiala sau olimpica pe echipe, Romania s-a chinuit ieri sa obtina bronzul mondial. La Stuttgart, Catalina Ponor, Sandra Izbasa sau Steliana Nistor nu au reusit sa-si stapineasca emotiile si au ratat pe rind cite un aparat. La sol - unul dintre punctele forte ale romancelor -, gimnastele pregatite de Nicolae Forminte au primit cel mai mic punctaj (42,675). Dar cind nimeni nu se mai astepta, norocul le-a suris fetelor noastre. Cu medalia de bronz in buzunar inaintea ultimei rotatii, Kramarenko nu si-a mai facut exercitiul la sarituri si „si-a coborit" colegele de pe podium. Mai mult, nota 0 primita de aceasta a trimis Rusia pe ultimul loc al clasamentului, 8.

„Mi se va spune Oracolul din gimnastica, asa cum i se spune lui Mitica Dragomir in fotbal. Am zis de la inceput ca ne vom bate cu rusoaicele pentru bronz. Oscilam mai mult spre patru, dar am avut un noroc fantastic. La aur si la argint stiam ca nu prea avem sanse, aici fiind favorite SUA si China. In ceea ce o priveste pe Catalina, niciodata nu a avut asa emotii, dar sint convinsa ca se va aduna si va fi bine la finala", ne-a declarat dupa concurs Carmen Ponor, mama triplei campioane olimpice de la Atena. Astazi are loc finala pe echipe a baietilor.