O delegatie a oamenilor de afaceri finlandezi condusa de ministrul Comertului Exterior si Dezvoltarii din Finlanda, Paavo Väyrynen, viziteaza Romania cu scopul deschiderii de noi oportunitati de afaceri bilaterale. "In delegatie au fost companii
O delegatie a oamenilor de afaceri finlandezi condusa de ministrul Comertului Exterior si Dezvoltarii din Finlanda, Paavo Väyrynen, viziteaza Romania cu scopul deschiderii de noi oportunitati de afaceri bilaterale. "In delegatie au fost companii finlandeze interesate de investitii in Romania, altele au fost interesate de comert, iar altii au venit sa caute aici parteneri. E greu de spus in ce sector se vor face investitii, pentru ca asta depinde de companii. Va pot spune ca exista o firma finlandeza care este interesata de domeniul rasinilor", a spus Paavo Väyrynen. Schimburile comerciale dintre Romania si Finlanda s-au ridicat la valoarea de 189,3 milioane euro anul trecut, exporturile romanesti catre tara nordica reprezentand 59,3 milioane euro, iar importurile din Finlanda au reprezentat 130 milioane euro, conform datelor oficialilor finlandezi. Exporturile romanesti catre Finlanda au inregistrat o crestere de 26% anul trecut, comparativ cu 2005, iar importurile din Finlanda au urcat cu 42,2%, conform datelor Ministerului Afacerilor Externe din Finlanda, facute publice la o intalnire cu reprezentantii Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. Peste 40% dintre exporturile romanesti au constat in masini si echipamente, 33,4% au fost diverse produse manufacturiere, iar alte 20,5% au reprezentat exporturi de produse manufacturiere primare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.