Lacramioara Stratulat, directoarea Complexului Muzeal "Iulian Antonescu" din Bacau, va fi numita din 10 septembrie la conducerea Complexului Muzeal National "Moldova" din Iasi, in urma castigarii concursului organizat de Ministerul Culturii si Cultel
Lacramioara Stratulat, directoarea Complexului Muzeal "Iulian Antonescu" din Bacau, va fi numita din 10 septembrie la conducerea Complexului Muzeal National "Moldova" din Iasi, in urma castigarii concursului organizat de Ministerul Culturii si Cultelor pentru functia de director general. "Acest complex muzeal are foarte multe perspective de colaborare internationala", a declarat viitorul director general al Complexului National "Moldova". Lacramioara Stratulat are o vechie de 17 ani in institutia pe care o paraseste, din care noua ani a ocupat postul de director. Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, a anuntat ca la prima sedinta, pe ordinea de zi va fi si hotararea de incetare a contractului de munca pentru directoarea Lacramioara Stratulat. El va fi mandatat de alesii judeteni sa numeasca persoana care va asigura interimatul la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu". "Deocamdata nu am discutat cu presedintele despre cine va asigura interimatul de maximum 60 de zile. Este posibil sa fie adjunctul, directorul economic sau persoana care o inlocuia pe Lacramioara Stratulat, cand aceasta pleca la diferite activitati, o buna specialista din muzeu, Silvia Iacobescu", a declarat Victor Mitocaru, vicepresedinte al CJ Bacau.
Provocare
"Cine crede ca-mi va fi usor se inseala. In primul rand, Palatul Culturii se va afla in urmatorii trei ani de zile in santier, pentru ca intra in reparatii de consolidare si restaurare. Trei sferturi din patrimoniu trebuie mutat. In acelasi timp trebuie sa lucrez la o noua tematica expozitionala. Nimic n-am sa pot sa fac insa daca nu voi fi ajutata de colectiv."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.