Evolutia depreciativa a monedei nationale, care a inceput in ultima parte a lunii iulie, a continuat sa se manifesteze si ieri, fata de sfarsitul lui august euro, urcand cu aproape 1,6%. "Deprecierea leului are loc pe fondul unor factori nefavorabili
Evolutia depreciativa a monedei nationale, care a inceput in ultima parte a lunii iulie, a continuat sa se manifesteze si ieri, fata de sfarsitul lui august euro, urcand cu aproape 1,6%. "Deprecierea leului are loc pe fondul unor factori nefavorabili, observa un dealer bancar. Situatiei de pe pietele internationale, unde temerile legate de efectele crizei de lichiditati determinate de problemele de pe piata creditului imobiliar american au revenit, i se adauga factorii interni, precum scaderea ritmului de crestere a PIB si notele proaste primite de Romania din partea Standard&Poor's, referitoare la expunerea in fata riscurilor asociate extinderii si intensificarii aceleiasi crize internationale, ceea ce face ca deprecierea leului sa fie mai mare decat cea a celorlalte monede din zona". Cursul mediu al euro a urcat ieri de la 3,2934 la 3,3238 lei, nivel care nu a mai fost atins de la inceputul lunii mai. La deschidere, cotatiile erau de 3,31 - 3,3120 lei, in crestere fata de inchiderea de marti, 3,3045-3,3105 lei. Presiunea pe cumparare a condus la o crestere constanta a cotatiilor, euro urcand pana la 3,3270 lei, in ultima parte a sedintei ele coborand usor, la 3,3210 - 3,3260 lei. Pe piata monetara, dobanzile la plasamentele pe o zi si o saptamana s-au mentinut in culoarul 5 - 7%. Cursul dolarului a urcat de la 2,4222 la 2,4462 lei, nivel care a mai fost atins pe 2 mai. Pe pietele internationale paritatea s-a mentinut la valorile de acum doua zile, 1,3570 - 1,3630 dolari, moneda unica inregistrand o usoara crestere, dupa ce compania americana ADP a calculat ca sectorul privat din SUA a creat luna trecuta doar 38.000 de noi locuri de munca, cel mai scazut nivel incepand cu anul 2003. Paritatea dintre moneda unica si cea nipona a fluctuat in culoarul 156.98 - 158,65 yeni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.