Unul dintre cei trei romani arestati luna trecuta la Roma pentru tilharirea regizorului Giuseppe Tornatore a evadat.

irina.moldovan@cotidianul.ro

Tinarul de doar 17 ani, singurul minor din grupul celor trei agresori, a reusit sa fuga dintr-un centru de detentie pentru minori. In luna august, el a fost acuzat ca l-a atacat pe Tornatore, pe o strada din centrul Romei. Era insotit de doi complici tot de origine romana, in virsta de 32 si respectiv 34 de ani.

Cei trei infractori l-au agresat pe cineast, dupa care i-au furat portofelul, ceasul si telefonul mobil. In urma atacului, victima a fost spitalizata pentru scurt timp din cauza unui traumatism cranian. Dupa ce si-a revenit, Giuseppe Tornatore a ajutat politia sa-l identifice pe unul dintre barbatii care l-au atacat.

Tinarul de 17 ani a fost arestat si, pe baza declaratiilor sale, autoritatile i-au identificat complicii - fratii Constantin si Viorel Vulcan. Cei doi adulti au fost incarcerati intr-un penitenciar, unde isi ispasesc pedeapsa. Minorul a ajuns la un centru de detentie juvenila, din care a evadat dupa doar citeva saptamini.

Giuseppe Tornatore este unul dintre cei mai cunoscuti cineasti din Italia. In 1989 el a obtinut Oscarul pentru Cel mai bun film strain cu pelicula „Cinema Paradiso".