Germania este in stare de alerta, dupa ce politia a arestat trei persoane suspectate ca au planuit actiuni teroriste pe aeroportul din Frankfurt si la baza aeriana americana de la Ramstein. Procurorul general federal, Monika Harms, a confirmat arest
Germania este in stare de alerta, dupa ce politia a arestat trei persoane suspectate ca au planuit actiuni teroriste pe aeroportul din Frankfurt si la baza aeriana americana de la Ramstein. Procurorul general federal, Monika Harms, a confirmat arestarile, subliniind ca persoanele retinute sunt membre ale unei grupari teroriste islamice, relateaza hotnews.ro. Harms a adaugat ca aceasta operatiune reprezinta una dintre cele mai grave tentative de atentate de pe teritoriul german. Teroristii au fost arestati chiar in ziua in care au inceput sa fabrice explozibili, cu ajutorul unor materiale similare celor utilizate la atentatele din Londra, din 2005. Suspectii, doi germani si un turc, apartineau unei celule germane a miscarii islamiste "Jihadul Uniunii Islamice", care are legaturi stranse cu Al-Qaida. Unul dintre germanii retinuti s-a convertit la islam si, anul trecut, s-a aflat in Pakistan, unde a participat la antrenamente in tabere islamiste speciale. Cei trei suspecti au fost arestati, in noaptea de marti spre miercuri, intr-o localitate din landul Renania de Nord-Westfalia, in vestul Germaniei. In prezent, ei sunt audiati de judecatorii Curtii Federale de la Karlsruhe. Ministrul german al Apararii, Franz Josef Jung, a declarat ca Germania se afla sub o "amenintare iminenta" venita din partea teroristilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.