Primarul orasului Caransebes, Marcel Vela, a reusit saptamana trecuta o premiera absoluta: sigilarea unui aeroport. In spatele demersului sau se ascunde o imensa miza imobiliara, constand in cele peste 100 de hectare de teren ale aeroportului. Gestu
Primarul orasului Caransebes, Marcel Vela, a reusit saptamana trecuta o premiera absoluta: sigilarea unui aeroport. In spatele demersului sau se ascunde o imensa miza imobiliara, constand in cele peste 100 de hectare de teren ale aeroportului. Gestul lui Vela este insa un abuz, incalcandu-se atat o proprietate privata, cat si regimul unui obiectiv strategic.

Miercurea trecuta, o armata de functionari de la Primaria Caransebes, insotita de politisti comunitari, a navalit in curtea aeroportului. „Invadatorii“ nu au intrat pe poarta, pentru ca acolo intrarea era pazita, ci au rupt o bucata din gardul ce imprejmuia obiectivul. Dupa cateva sute de metri parcursi in fuga, oamenii primariei au ajuns la turnul de control. Aici au fortat usa, dupa care intreg perimetrul a fost imprejmuit cu banda, la fel ca aceea care izoleaza locul unei crime. Actiunea in forta i-a lasat cu gura cascata pe cei ce asigura paza aeroportului, care n-au mai apucat sa-i opreasca pe functionari. Abia la final, unul dintre politistii comunitari a informat personalul aeroportului ca turnul de control le este pus sub sechestru.

Intrare prin efractie &l aquo;pentru binele avutului public>>
Gestul celor de la primarie a fost justificat prin faptul ca municipalitatea ar avea o serie de active in interiorul turnului. Este vorba despre o serie de piese de mobilier pe care societatea Romatsa SA le-ar fi donat primariei in momentul in care a hotarat sa se retraga de pe acest aeroport. Pentru a fi sigur ca isi recupereaza ploconul, primarul Vela si-a trimis subordonatii sa sigileze cladirea.

Atata vreme cat nu aveau acte nici macar pentru bunuri, „sechestratorii: au inteles ca cei de la paza aeroportului i-ar fi trimis la plimbare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.