Sony Corp. a anuntat ca va lista divizia sa financiara, Sony Financial Holdings, la bursa din Tokio pentru a strange aproximativ 361 miliarde yeni (3 miliarde dolari), aceasta operatiune fiind cea mai mare oferta publica initiala din Japonia in 2007,
Sony Corp. a anuntat ca va lista divizia sa financiara, Sony Financial Holdings, la bursa din Tokio pentru a strange aproximativ 361 miliarde yeni (3 miliarde dolari), aceasta operatiune fiind cea mai mare oferta publica initiala din Japonia in 2007, relateaza Reuters. Grupul financiar, care administreaza operatiunile bancare online si divizia de asigurari a companiei, va avea prima listare publica pe 11 octombrie, iar listarea sa reprezinta ultimul pas al Sony, ce are drept scop concentrarea eforturilor grupului pe activitatea de baza, precum asupra diviziei care produce televizoarele cu ecran plat Bravia si a calculatoarelor Vaio, transmite NewsIn.Fondurile obtinute de pe urma listarii vor fi folosite pentru a finanta cresterea altor sectoare, precum divizia producatoare de televizoare cu ecran LCD, unde concurenta este mult mai acerba, datorita rivalilor Samsung Electronics Co Ltd. si Sharp Corp.Divizia financiara a stabilit un pret orientativ de listare de 415.000 yeni pe actiune, planuind sa vanda 75.000 de actiuni noi, crescand astfel numarul total al actiunilor pana la 2,175 milioane.In plus, grupul Sony, care trece prin ultimul val al perioadei initiale de restructurare de directorul executiv Howard Stringer, va mai oferi pana la 795.000 de actiuni existente.Conform pretului orientativ, valoarea intregii divizii financiare se va ridica la 903 miliarde yeni. Aceasta divizie a afisat un profit operational de 84,1 miliarde yeni in anul fiscal ce a luat sfarsit in luna martie 2007. Acest rezultat a depasit chiar profitul operational consolidat al Sony, care a fost afectat de retragerea de pe piata a unui numar mare de baterii pentru laptop, precum si de costurile ridicate ale lansarii noii console de jocuri Playstation 3.Sony a precizat ca ar putea realiza aceasta operatiune in cursul anului fiscal curent. Insa exista speculatii conform carora Sony ar putea amana aceasta oferta publica initiala din cauza recentelor probleme create de criza creditelor ipotecare din SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.