Richard Gasquet ar putea deveni principal favorit la Open Romania, in timp ce, in premiera, nici un roman nu intra direct pe tablou. Pavel si Hanescu vor primi insa wild-carduri.

Cel mai bun jucator de tenis pe care il are Franta, Richard Gasquet, al 13-lea in lume, este pe cale sa fie surpriza oferita iubitorilor tenisului de catre organizatorii turneului BCR Open Romania, competitie ce va debuta simbata la Arenele BNR. Retras de pe tabloul principal al US Open din cauza gripei, numarul 13 ATP ar putea primi unul dintre cele trei wild-carduri distribuite la Bucuresti.

"In urmatoarele doua zile vom finaliza discutiile cu Gasquet. Daca se va simti bine si va dori sa joace la Bucuresti, el va fi posesorul unui wild-card. Desi argentinianul Gaston Gaudio, invingator la Roland Garros in 2004, ne-a solicitat si el un wild-card, cel mai probabil, in cazul in care francezul nu va veni, vom prefera sa acordam invitatia jucatorului roman Catalin Gird", a declarat organizatorul turneului, Bogdan Enoiu.

In ceea ce priveste celelalte doua wild-carduri, acestea vor fi atribuite principalilor componenti ai echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel si Victor Hanescu. De remarcat ca pentru prima oara in istoria de peste zece ani a turneului nici un roman nu a obtinut calificarea directa pe tabloul principal, aspect care confirma inca o data declinul tenisului masculin in tara noastra. „Este sigur de pe acum, primul wild-card il va primi Pavel, asta in cazul in care nu intra direct pe tabloul principal, iar cel de-al doilea Victor Hanescu, daca va fi apt din punct de vedere medical. Ii preferam pe jucatorii romani pentru ca ei aduc cei mai multi spectatori. In plus, speram ca in fiecare an trofeul sa fie cistigat de unul dintre ai nostri. Ne straduim sa jucam, nu la 6 din 49, ci la 3 sau 4 din 32", a mai spus Bogdan Enoiu.

Dupa modelul turneului de Grand Slam de la Roland Garros, organizatorii BCR Open Romania au decis sa le ofere posibilitatea fanilor tenisului sa vada citeva „meciuri amicale" intre jucatorii de pe tabloul principal. „Simbata si duminica, pe arena centrala, tenismenii acceptati pe tablou vor putea juca intre ei cite un set", a afirmat organizatorul turneului. Pentru a putea asista la aceste partide, spectatorii vor trebui sa scoata din buzunar cite 5 lei.

Fetele demonstreaza la Arenele BNR Eliminata la US Open in turul doi de americanca Venus Williams, romanca Raluca Olaru va demonstra in Parcul cu Platani. "Ne-am gindit ca duminica, 9 septembrie, sa invitam o vedeta feminina: Raluca Olaru. Aceasta va sustine un meci amical cu cel mai valoros junior al momentului, Marius Copil", a spus Bogdan Enoiu. Considerat marea speranta a tenisului romanesc, Marius Copil va fi inclus de antrenorii Adrian Marcu si Florin Segarceanu in echipa largita de Cupa Davis a Romaniei pentru meciul cu Japonia, din 21-23 septembrie.