Americanul a avut drumul aproape liber spre sferturile US Open, insa acolo il asteapta Roger Federer.

Trebuie sa ai mare noroc astfel incit la un turneu precum US Open doi dintre adversari sa abandoneze disputa. Andy Roddick (nr. 5)
Americanul a avut drumul aproape liber spre sferturile US Open, insa acolo il asteapta Roger Federer.

Trebuie sa ai mare noroc astfel incit la un turneu precum US Open doi dintre adversari sa abandoneze disputa. Andy Roddick (nr. 5) este cel mai in masura sa povesteasca despre cum e sa ajungi in sferturile de finala ale unui Grand Slam jucind doar zece seturi, el beneficiind ieri-noapte de abandonul lui Tomas Berdych (nr. 9), dupa ce cu citeva zile mai devreme, in turul secund, il invingea prin forfait pe Jose Acasuso. Cistigator al Internationalelor SUA in 2003, Andy Roddick a ajuns insa la actuala editie la capatul drumului norocos, sortii scotindu-i-l in cale in sferturi pe Roger Federer (3-6, 6-4, 6-1, 6-4 cu Feliciano Lopez).

Un alt sfert ii va opune pe Tommy Haas si Nikolai Davidenko, rusul punind capat chinurilor lingvistice ale coreeanului Hyung-Taik Lee. Asiaticul a intrat in centrul atentiei dupa calificarea in optimi, insa engleza sa nu este suficient de buna pentru ca el sa poata raspunde intrebarilor jurnalistilor. Noroc ca a mai ramas la New York compatrioata sa Yoon-Jeong Cho, infrinta din primul tur in turneul feminin, care i-a servit pe post de traducatoare. Cel putin pentru americani, marea surpriza a celei de-a opta zile de intreceri a fost eliminarea din concursul de dublu masculin a gemenilor Bob si Mike Bryan, inca din faza sferturilor. Imaginea in oglinda a celor doi (Bob este stingaci, Mike joaca cu dreapta) a fost spulberata, spre dezamagirea publicului, de perechea suedezo-austriaca Simon Aspelin/Julian Knowle, care i-a invins in doua seturi, cu 7-5, 6-4.

In ciuda acestei surprize, inaintea meciurilor jucate azi-noapte, cel mai slab cotat jucator ramas inca in concurs pe principalele tablouri facea totusi parte din Top 100. Cel in cauza era letonul Ernests Gulbis (locul 88 ATP), in virsta de 19 ani, care urma sa joace in optimile turneului baietilor impotriva spaniolului Carlos Moya (nr. 17). In ceea ce ne priveste, singura noastra legatura cu US Open este concursul junioarelor, insa si acolo, din doua reprezentante initiale a mai ramas una, Simona Halep, Ioana Ivan fiind eliminata ieri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.