Fara Marian Dragulescu, nationala masculina de gimnastica a Romaniei a reusit sa obtina biletele pentru JO de la Beijing, iar fetele se bat azi pentru prima medalie la CM. Reprezentativa masculina de gimnastica a Romaniei si-a realizat principalul o
Fara Marian Dragulescu, nationala masculina de gimnastica a Romaniei a reusit sa obtina biletele pentru JO de la Beijing, iar fetele se bat azi pentru prima medalie la CM. Reprezentativa masculina de gimnastica a Romaniei si-a realizat principalul obiectiv la Mondialele de la Stuttgart: calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. Fara aportul liderului Marian Dragulescu, accidentat la antrenamente, si cu doi debutanti intr-un concurs major, Cosmin Malita si Robert Stanescu, elevii lui Dan Grecu au reusit sa acumuleze 361,625 puncte. Dupa disputarea a sase subdiviziuni, Romania, care a obtinut cel mai mare punctaj la sarituri, ocupa pozitia a 5-a, dupa China, Japonia, SUA si Rusia. In concurs insa urmau sa mai intre Italia, Grecia, Ucraina, Coreea, Spania si Germania. Cel mai complet gimnast roman in calificari a fost Razvan Selariu (foto). Dinamovistul si-a asigurat prezenta in finala de la individual compus, el ocupind in clasamentul intermediar pozitia a 6-a, cu 91,125 puncte.

Prima medalie mondiala pentru Romania ar putea fi decernata astazi, cind fetele antrenate de Nicolae Forminte si Mariana Bitang se vor intrece pentru o medalie in finala pe echipe (de la ora 15.00, in direct pe TVR 2). Principalele adversare la podium ale romancelor vor fi din Statele Unite, China si Rusia. In calificari, Catalina Ponor&Co. s-au clasat pe pozitia a 3-a.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.