Cresterea economica a Romaniei nu va depasi in acest an pragul de 6%, dupa ce in 2006 s-a situat la 7,7%, considera analistii economici. Acestia au fost nevoiti sa isi reevalueaze estimarile, dupa ce datele prezentate, ieri, de Institutul National d
Cresterea economica a Romaniei nu va depasi in acest an pragul de 6%, dupa ce in 2006 s-a situat la 7,7%, considera analistii economici. Acestia au fost nevoiti sa isi reevalueaze estimarile, dupa ce datele prezentate, ieri, de Institutul National de Statistica au aratat incetinirea avansului PIB, la sase luni, la 5,8%. „In trimestrele trei si patru, agricultura va avea o contributie negativa importanta, avand in vedere seceta. Credem ca PIB va avea un ritm de crestere cuprins intre 5% si 5,5%“, a declarat Ionut Dumitru, analist al Raiffeisen Bank Romania, citat de Mediafax. Posibili factori ai incetinirii ritmului de crestere sunt impozitele, industria si agricultura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.