Combinatii intre o celula umana si un ovul de la vaca, iepure... Acestia sunt embrioni hibrizi pe care cercetatorii britanici vor sa ii creeze in laborator.

Autoritatea pentru Fertilizarea Umana si Embriologie din Marea Britanie ia in calc
Combinatii intre o celula umana si un ovul de la vaca, iepure... Acestia sunt embrioni hibrizi pe care cercetatorii britanici vor sa ii creeze in laborator.

Autoritatea pentru Fertilizarea Umana si Embriologie din Marea Britanie ia in calcul avizarea de a se crea in laborator embrioni hibrizi umani si animali. Scopul urmarit de cercetatorii britanici dornici de a duce la indeplinire acest plan este acela de a obtine o cantitate considerabila de celule susa necesare tratamentului unor boli severe, cum sunt dementa Alzheimer, Parkinson sau chiar pentru refacerea tesutului medular in cazul persoanelor cu afectiuni ale coloanei vertebrale.

Procedeul acceptat de Guvernul britanic consta in introducerea unei celule umane intr-un ovul de origine animala (de la vaca sau iepure) din care a fost extras tot materialul genetic, astfel incat sa nu existe nici un fel de combinatie intre ADN-ul uman si cel animal. Rezultatul poarta denumirea de hibrid citoplasmatic.


OBLIGATII. Conform autoritatilor britanice, cercetatorii vor fi obligati sa distruga embrionii hibrizi dupa 14 zile de viata. In plus, li se interzice cu desavarsire oamenilor de stiinta sa implanteze un astfel de embrion in uter. Decizia Guvernului britanic de a aproba crearea embrionilor hibrizi a fost consecinta unui sondaj realizat la nivel national. Rezultatele acestui sondaj au aratat ca majoritatea britanicilor sunt in favoarea embrionului umano-animal, explicatia fiind scopul nobil al experimentelor. Initial, oamenii de stiinta din Marea Britanie au venit cu o alta propunere: aceea de a crea embrioni hibrizi prin fertilizarea unui ovul animal cu sperma umana sau viceversa, insa acest proiect a fost respins categoric de autoritati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.