Electrica vrea sa  investeasca aproape 300 milioane de euro pentru a deveni producator de energie electrica, din care 200 milioane de euro pentru participarea la contructia reactoarelor nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda, informeaza M
Electrica vrea sa investeasca aproape 300 milioane de euro pentru a deveni producator de energie electrica, din care 200 milioane de euro pentru participarea la contructia reactoarelor nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda, informeaza Mediafax"La constructia reactoarelor 3 si 4 vrem sa participam cu 200 de milioane de euro. Analizam posibilitatea de a participa la proiect, iar in aceasta luna vom selecta un consultant", a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, directorul general al Electrica, Corneliu Stan.Electrica a depus si in 2006 o scrisoare de interes pentru participarea la proiect. Desi procesul de selectie a investitorilor, inceput anul trecut, a ajuns in etapa negocierilor, autoritatile au decis sa reia procedurile si asteapta oferte din partea investitorilor interesati pana la 25 octombrie. Constructia reactoarelor 3 si 4, de tip CANDU, ar putea costa 2,2 miliarde de euro.Strategia Electrica de a intra pe segmentul producerii de energie vizeaza si energia din surse eoliene, biomasa si energia hidro.Pentru constructia de turbine eoliene, cu o putere instalata totala de 50 MW, Electrica va aloca pana la 60 milioane de euro. De asemenea, distribuitorul de energie a bugetat 20 milioane de euro pentru constructia mai multor microhidrocentrale"Intre 15-20 septembrie vom incepe sa achizitionam terenurile pe care sa construim centralele eoliene, sa elaboram studiile de fezabilitate, de impact asupra mediului, masuratorile. Pentru a avea 50 MW instalati, vom aloca intre 50 si 60 milioane de euro. Vrem sa construim si microhidrocentrale si s-ar putea sa nu participam la licitatia organizata de Hidroelectrica", a adaugat StanTotodata, Electrica, in parteneriat cu o companie romaneasca si o societate mixta, intentioneaza sa investeasca in productia de biomasa.Pe de alta parte, compania va selecta in aceasta luna un consultant in vederea privatizarii filialei de servicii si mentenanta Electrica Serv."Electrica Serv va fi privatizata, dar modul in care se va face va fi decis de actionari. Vom trimite cerere de oferta la mai multi consultanti, iar pana la 1 octombrie vom selecta unul pentru privatizarea companiei", a mai spus Stan.Electrica Serv este organizata in opt sucursale, la nivel national, deservind cele opt filiale de distributie si furnizare a energiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.