Agentia Domeniilor Statului primeste, cu incepere de ieri, scrisori de intentie din partea posibililor cumparatori ai SNIF.

Firmele si persoanele fizice interesate de preluarea SNIF pot depune, incepind de marti, scrisori de intentie la Agentia Domeniilor Statului (ADS), a declarat presedintele institutiei, Daniel Dragan, potrivit MEDIAFAX.

Anuntul de vinzare a SNIF ar putea fi publicat in urmatoarele doua-trei luni. „Anuntul si pachetul de actiuni pe care il vom scoate la vinzare vor fi publicate numai dupa ce se vor parcurge toate etapele necesare pregatirii privatizarii. Trebuie efectuate un inventar al patrimoniului, delimitarea patrimoniului intre SNIF si ANIF (Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare), un raport de evaluare si refacuta situatia economica a societatii", explica Dragan.

SNIF are un capital social de 19,98 milioane de lei si e detinuta in integralitate de stat, prin ADS. SNIF a rezultat prin divizarea fostei societati omonime in doua entitati, respectiv scoasa la vinzare si care efectueaza lucrarile de amenajare a irigatiilor, desecari, drenaje, indiguiri si combaterea eroziunii solului, si ANIF, regie care stabileste lucrarile ce vor fi efectuate de SNIF.

Societatea de privatizat are la momentul actual 1.500 de angajati si un patrimoniu valoros care include, pe linga utilajele si logistica necesara, terenuri in Bucuresti, Buftea, Iasi, Craiova etc. Societatea este intr-o situatie dificila, avind datorii de 100 de milioane de dolari din perioada derularii unui program de import de echipamente si de utilaje agricole.