Achizitia de catre KazMunaiGaz a 75% din The Rompetrol Group a propulsat Rompetrol Rafinare Constanta pe prima pozitie in topul interesului investitorilor si a determinat cresterea capitalizarii companiei cu 26,5%, pana la 2,61 miliarde lei.Saptamana
Achizitia de catre KazMunaiGaz a 75% din The Rompetrol Group a propulsat Rompetrol Rafinare Constanta pe prima pozitie in topul interesului investitorilor si a determinat cresterea capitalizarii companiei cu 26,5%, pana la 2,61 miliarde lei.Saptamana trecuta, cotatia RRC a urcat cu 26,53%, valoarea tranzactionata fiind de 80,6 milioane lei. Media saptamanala a tranzactiilor cu actiunile Rompetrol a fost de 16,115 milioane lei, de 6,8 ori mai mare decat media de 2,36 milioane lei, inregistrata la inceputul anului.Desi marti, cotatia titlurilor a atins un maxim istoric de 0,147 lei pe actiune, solicitarea Asociatiei Brokerilor catre CNVM pentru investigarea tranzactiilor din 27 august si a contractului de vanzare-cumparare a scazut pretul pana la 0,124 lei, considera analistii Prime Tranzaction. In sedinta de ieri, titlurile RRC au fost suspendate de la tranzactionare, pe fondul desfasurarii Adunarii Generale a Actionarilor.Compania a consemnat afaceri de 228,9 milioane de lei, cu 45,7% peste nivelul raportat in primul semestru din 2006. PTR si VEGA, evolutii diferite In sedinta de ieri, actiunile Rompetrol Well Services (PTR), listata pe Rasdaq, s-au depreciat cu 1,11%, pana la 1,78 lei pe un rulaj de 203.631 lei . Saptamana trecuta, marti, cotatia titlurilor PTR a atins un maxim istoric de 2,18 lei pe actiune.Compania Rompetrol SA Bucuresti (VEGA), cea de-a treia companie din The Rompetrol Group listata tot pe sectiunea Rasdaq a incheiat saptamana cu schimburi de peste 4,498 milioane lei. Ieri, titlurile acesteia au incheiat in crestere cu 1,75 de procente, pana la cotatia de 0,23 lei."Fluctuatiile acestor doua companii nu au fost semnificative, mai ales ca piata de astazi a fost caracterizata de evolutii diferite. Nefiind vorba de variatii foarte mari, nu cred ca scaderea inregistrata de PTR este foarte importanta sau decisiva pentru evolutia ulterioara", ne-au explicat brokerii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.