GALATI. Politistii de frontiera si vamesii galateni au descoperit in remorca unui autotren, ascunse in plafon si podea, 55.000 de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 55.000 de euro. Soferul, cetatean polonez, a declarat ca n

GALATI. Politistii de frontiera si vamesii galateni au descoperit in remorca unui autotren, ascunse in plafon si podea, 55.000 de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 55.000 de euro. Soferul, cetatean polonez, a declarat ca nu stia nimic de existenta tigarilor. Autoritatea vamala l-a amendat pe barbat cu 6.000 de lei, iar marfa a fost confiscata.

16:23 - EXAMEN
VRANCEA. Un numar de 41 de proiectile de calibrul 100 milimetri au fost ridicate de pirotehnistii ISU Vrancea din curtea unui barbat.
TESTE NATIONALE. Peste 45.000 de elevi care participa la sesiunea speciala au sustinut, ieri, proba de limba si literatura materna.

16:28 - SALVARE
MARAMURES. Echipele de salvatori au ajuns ieri la barbatul blocat in mina Ilba si incearca sa-l scoata la suprafata, acesta fiind prins sub doua grinzi de lemn si in stare de inconstienta. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Maramures, Oana Alexa, barbatul este in stare de inconstienta.
FRAUDA. O angajata a unei banci din Craiova a fost arestata preventiv ieri, alaturi de alti trei complici, pentru frauda. Mihaela Rosana Bitu este acuzata de DIICOT din Timis ca si-a insusit suma de opt milioane de RON (peste 2,2 milioane de euro), bani pe care i-a transferat si ridicat fara autorizare.

BUCURESTI - Tel verde pentru copiii strazii
Centrul de Coordonare si Informare privind Copiii Strazii si a Tinerilor consumatori de droguri care functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti pune la dispozitia copiilor care se afla in strada o linie verde de urgenta. Numarul de telefon pe care il pot apela copiii cu astfel de probleme este 0800.812.218.

PRAHOVA - Incendiu puternic la Petrobrazi
Un puternic incendiu a izbucnit ieri dimineata, in jurul orei 5:00, la un rezervor al Rafinariei Petrobrazi, flacarile extinzandu-se cu repeziciune. In recipiente erau 5.000 de tone de motorina si aditivi de combustibil. Pompierii militari s-au luptat patru ore pentru a stinge focul, care a izbucnit din motive necunoscute deocamdata. Activitatea rafinariei nu a fost afectata. Seful ISU Prahova, colonelul Marian Burloi, a spus ca substantele nu au avut potential de explozie atat de mare incat sa prezinte risc pentru populatie. (L.C.)

SENAT - Casatoria, doar intre barbat si femeie
Senatorii juristi au adoptat ieri o modificare la Codul Familiei, prin care se arata ca "familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie", schimband astfel textul initial care spunea ca "familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti". Cei care au facut aceasta modificare, parlamentari PSD si PRM, au aratat ca "in ultimii ani s-a ajuns sa fie atacata institutia fundamentala a familiei, punandu-se problema, inclusiv in tara noastra, a legiferarii casatoriei persoanelor de acelasi sex". (Dana Piciu)

SANATATE - Programul de evaluare, prelungit
Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat ca programul national de evaluare a sanatatii populatiei se va prelungi pana la sfarsitul anului. In medie, trimestrial, nivelul de prezentare la analizele incluse in acest program este de 65% din populatie. Ministrul Nicolaescu a precizat ca in al doilea semestru al anului in curs vor demara doua programe de screening in oncologie si boli cardiovasculare. De asemenea, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti va functiona Centrul de chirurgie cardiaca pentru copii. (O. Antonescu)

HARGHITA - O locomotiva a plecat singura
Un mecanic de locomotiva a murit dupa ce a incercat sa sara intr-o locomotiva aflata in miscare. Barbatul era in statia Odorheiu Secuiesc pentru a lasa acte la Biroul de miscare, moment in care locomotiva, cu motorul pornit, s-a pus singura in miscare. Vazand aceasta, mecanicul a sarit intr-un taxi pentru a prinde din urma locomotiva. Dupa o cursa de 6 km, barbatul a ajuns in dreptul acesteia, a incercat sa se urce, dar a cazut sub roti si a murit. Locomotiva a mai mers inca 24 de km si a fost oprita in dreptul localitatii Secuieni.

AMENDAMENT - Parcurile vor fi de utilitate publica
Comisia juridica a Senatului a adoptat ieri un amendament la Legea 33/1994 care prevede ca parcurile, gradininile zoologice si botanice, bazele sportive si de agrement, amenajate din bani publici, devin de utilitate publica, ceea ce va duce la interzicerea constructiilor in aceste zone si la interzicerea retrocedarii lor. Amendamentul a fost initiat de conservatorii Marius Marinescu si Gavrila Vasilescu, iar in expunerea de motive se arata ca "ambiguitatea legii in legatura cu regimul de utilitate publica a spatiilor verzi a permis dezvoltatorilor imobiliari, in cardasie cu unii primari, sa construiasca abuziv si haotic in parcuri, un astfel de exemplu fiind Parcul Bordei". (D.P.)

DOLJ - Seful politiei si-a dat demisia
Seful IJP Dolj, comisar-sef Georgel Enescu (foto), si-a prezentat ieri demisia din functie, punandu-se la dispozitia IGPR. Demisia ii fusese ceruta cu o zi inainte de ministrul de Interne, Cristian David, ca urmare a repetatelor scandaluri cu violenta care au avut loc in ultimele luni in Craiova. Duminica, unul dintre liderii lumii interlope, Erico Constantinescu, a ajuns la spital cu rani grave, dupa ce a fost batut si taiat de un grup de romi din clanul lui Para. (M.G.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.