Fara Marian Dragulescu si cu doi debutanti, Robert Stanescu si Cosmin Malita, nationala masculina de gimnastica incearca sa obtina biletele pentru Beijing.

Devenita o prezenta obisnuita pe podiumurile europene si mondiale in ultimii ani, reprezentativa masculina de gimnastica a Romaniei va avea o misiune extrem de dificila astazi, in calificarile intrecerii de la Stuttgart. Lipsita de serviciile a doi sportivi de baza, Marian Dragulescu si Adrian Bucur, care s-au accidentat la antrenamente, echipa pregatita de Dan Grecu va incerca sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar si accederea in finala de 8 a Campionatului Mondial. „Cine rateaza Mondialul rateaza Olimpiada. Concursul de la Stuttgart este singura sansa a echipei Romaniei de a obtine biletele pentru Beijing. Va fi greu pentru ca absenta lui Marian Dragulescu va conta enorm. Si totusi, lucrurile nu sint atit de grave pe cit par la prima vedere. Avem baieti care pot realiza obiectivul. Pentru asta, ei vor trebui sa lucreze foarte bine", a declarat secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, Mircea Apolzan. Pentru a ajunge in China, nationala Romaniei va trebui sa se claseze pe unul dintre primele 12 locuri.

Ghinionul l-a urmarit anul acesta pe liderul echipei masculine, Marian Dragulescu. Dupa ce la Europene s-a accidentat la cap in urma executarii unei diagonale, Marocanul a recidivat. O aterizare gresita la antrenamentele de la sarituri l-a scos in afara concursului pe cel mai valoros gimnast roman al momentului. „Categoric, Marian nu va mai concura, ci se va multumi sa incurajeze echipa de pe margine. S-a accidentat la aterizarea de la sarituri. In prima faza mi-a zis ca a simtit ca s-a intimplat ceva, dar nu a dat atentie. Cind a ajuns insa la sol, nu a mai fost capabil sa faca nimic. Doctorul Stoiciu i-a facut acupunctura in camera, sperind sa fie o accidentare mai usoara, dar degeaba. L-au dus la spital pentru a i se face un RMN, iar doctorii au constatat ca are doua vertebre rupte. Face tratament deocamdata, iar din cite mi-a zis va trebui sa stea in repaus cel putin doua luni", a declarat sotia gimnastului, Larisa Dragulescu.

Cum la antrenamentul oficial un alt component al nationalei, Adrian Bucur, se accidentase la sol, conducerea federatiei a fost nevoita sa-l aduca de-acasa pe Cosmin Malita. „Aceste accidentari vor afecta pregatirea echipei in vederea participarii la Olimpiada. Absenta lui Dragulescu va reprezenta o mare pierdere pentru echipa Romaniei", a spus presedintele ANS, Octavian Bellu. In intrecerea pe echipe, Romania va putea conta pe „veteranii" Razvan Selariu, Alin Jivan, Flavius Koczi, Daniel Popescu, alaturi de debutantii Robert Stanescu si Cosmin Malita. Calificarile vor putea fi urmarite astazi, de la ora 14.00, in direct la TVR 2.

Probleme de sanatate si la fete Nici antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, nu este mai putin ingrijorat atunci cind vine vorba de starea de sanatate a fetelor sale. Steliana Nistor are dureri de spate, Sandra Izbasa a revenit dupa un repaus de doua luni la glezna, in timp ce Cerasela Patrascu si Andreea Grigore sint nerefacute dupa accidentari mai vechi. Cea de-a cincea componenta a echipei, Ana Maria Tamirjan, s-a lovit la antrenamentul pe podium si a ramas sa urmareasca intrecerea din tribune.