Centrul de recuperare neuropsihomotorie Panduri a fost inaugurat ieri, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a primarului general al Bucurestiului, Adriean Videanu. Este cel mai mare centru de acest tip din Europa de Est, cu o capacitate de 21
Centrul de recuperare neuropsihomotorie Panduri a fost inaugurat ieri, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a primarului general al Bucurestiului, Adriean Videanu. Este cel mai mare centru de acest tip din Europa de Est, cu o capacitate de 210 paturi. Au fost necesari 17 ani pentru constructia noii unitati medicale.

Investitia a demarat cu fonduri stranse de asociatie, printr-o campanie sociala sustinuta de mass-media germana - Asociatia Rumanianhilfe din Hamburg, patronata de publicatia „Der Spiegel“ - si de Departamentul de Tineret al Bisericii Evanghelice din Frankfurt. Investitia initiala a Asociatiei in proiectul Panduri a fost de cinci milioane de marci, bani colectati din ajutoarele venite de la cetatenii germani. Asociatia a investit apoi in acelasi proiect alte doua miliarde de lei. Constructia centrului a fost continuata in cadrul unui parteneriat public privat constituit din Primaria Capitalei si Asociatia Ajutor pentru Batrani, Copii si Familie, dar a suferit numeroase stagnari, din cauza schimbarilor politice de la nivelul municipiului Bucuresti.

Romanii pot apela la o unitate medicala moderna
Centrul de recuperare neuropsihomotorie Panduri s-a construit pe un teren oferit de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si va oferi asistenta necesara persoanelor cu handicap din nastere sau dobandit in urma unui accident sau boli grave. La Centrul Panduri se va face evaluarea capacitatii lor de munca, se vor stabili gradele de invaliditate si programe de recuperare si reeducare functionala pentru sechele posttraumatice - osoase, musculare, nervoase. In plus, vor fi disponibile servicii specializate de acupunctura, laser, homeopatie, tomografie, servicii medicale alopate pentru afectiuni precum diabetul zaharat, afectiuni cardiovasculare, hipertensiune, hipercolesterolemie, afectiuni neurologice, boli osteoarticulare si altele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.