Imaginati-va ca va treziti pilotand un elicopter, in conditiile in care habar nu aveti sa faceti acest lucru. Sau ca sunteti un copil de 6 ani care se fataie printr-un magazin de jucarii care se dovedeste a fi, de fapt, un sex shop. Acestea sunt ingr
Imaginati-va ca va treziti pilotand un elicopter, in conditiile in care habar nu aveti sa faceti acest lucru. Sau ca sunteti un copil de 6 ani care se fataie printr-un magazin de jucarii care se dovedeste a fi, de fapt, un sex shop. Acestea sunt ingredientele unui reality-show pe care il puteti urmari la Zone Reality.

Gandurile "bolnave" ale lui Peter Powers combinate cu umorul sau hipnotizator au dat nastere unui format unic de televiziune: "Puterea hipnozei". Serialul original il prezinta pe renumitul hipnotizator englez aruncandu-si vrajile uracioase asupra oamenilor, care apoi sunt adusi in public si invatati sa se comporte ridicol in fata trecatorilor surprinsi.

Stilul amuzant cu care Powers isi pune in valoare puterea il face unul dintre cei mai distractivi si mai inteligenti din bransa sa. Powers este un om cu puteri hipnotice pe care le-a capatat singur, care si-a dezvoltat aceste puteri neobisnuite exersand in adolescenta pe fratele sau.

Ideea de a face un astfel de show i-a venit de mult in minte hipnotizatorului englez, insa nimeni din lumea televiziunii nu l-a luat in serios. "Mai mult, ma credeau nebun. Nu intelegeau umorul meu. Totusi, am intrat in televiziune facand glume, ajutandu-ma de hipnoza. Eu nu mi-am abandonat insa ideea si intr-un final producatorii de la Foxtel au spus DA. Acum ma lasa sa fac orice mi-am imaginat ca as putea face", a declarat Powers.


EXEMPLE. Si cam ce ii trece englezului prin cap? Ei bine, intr-unul din episoade hipnotizeaza un barbat care devine, astfel, convins ca poate pilota un elicopter si se trezeste la realitate in mijlocul zborului. Sau, prin hipnoza, convinge un alt barbat ca este un copil de 6 ani care zburda printr-un magazin de jucarii. Cand se trezeste, omul isi da seama ca e "major si vaccinat" si se zbenguie printr-un sex shop. Dar asta nu e tot. "O data am aruncat un om din avion. L-am adormit, l-am echipat cu o parasuta si i-am dat drumul de la 4.000 de metri. L-am «programat» sa se trezeasca dupa zece secunde. Bine, a fost secondat de un parasutist profesionist. Altadata am trezit un barbat care statea bine mersi langa o frumusete de fata. Ea a inceput sa-l lege, iar eu sa-i fac fotografii. Bietul om, nestiind ce se petrece, incerca sa faca ordine, pentru a nu fi prins de sotie. Unui barbat i-am inscenat un accident de masina, cauzat de bautura. Cand s-a trezit si a vazut ce grozavie a facut, a fugit de la locul «incidentului»", povesteste amuzat hipnotizatorul englez.

Dar cum reactioneaza oamenii simpli implicati in glumele lui Peter Powers atunci cand se trezesc? "Din fericire, eu nu sunt acolo!", spune el. Insa a adaugat ca le spune, sub hipnoza, cobailor sai sa uite toate aventurile prin care au trecut. "Asta pentru a-i vedea cum reactioneaza atunci cand vad la televizor ce s-a petrecut."


INCEPUTURI. Powers a inceput sa fie interesat de magie  cand avea 12 ani. "Am urmarit impreuna cu fratele meu un film alb-negru in care cineva hipnotiza cu ajutorul unui ceas si ii facea pe subiecti sa fure bijuterii, sub hipnoza. Atunci am zis sa incercam si noi. Primul a fost fratele meu. Nu s-a intamplat nimic. Insa atunci cand mi-a venit randul sa-l hipnotizez, mi-am dat seama ca se petrece ceva ciudat. Nu stiam exact ce, dar fratele meu avea o privire foarte relaxata si era inert. Habar nu aveam ce sa-i fac. Apoi mi-a venit ideea sa bat din palme. Cand s-a trezit, parca a sarit din piele. Mai avea putin si plangea. Asa a inceput obsesia. Am mers la biblioteca si am citit tot ce aveau legat de hipnoza. Iar cobaii mei erau fratele meu si prieteni de-ai nostri. Chiar le inregistram pe fete confesandu-mi-se ca sunt indragostite de fratele meu. Le inregistram, pentru ca ele nu credeau ca le-am hipnotizat", marturiseste Peter.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.