Desi programul PD interzice orice colaborare cu PSD, tinerele activiste democrate au negociat o noapte intreaga cu junii social democrati o posibila colaborare uninominala.Radu Mazare si Marian Oprisan s-au declarat
convinsi ca partidul are un viitor bun Scoala de pregatire politica a PSD de anul acesta a fost, probabil, cea mai plictisitoare scoala din istoria partidelor politice. In afara unor petreceri nocturne nu s-a intimplat mai nimic in cele trei zile pe care tinerii pesedisti le-au petrecut la Mamaia. Prelegerile tinute de lideri politici, precum Ion Iliescu, Mircea Geoana sau Cristian Diaconescu, i-au plictisit pina la somnolenta pe juniorii PSD. Cu totii asteptau serile pentru a da drumul la viata. Vineri noapte, spre exemplu, dupa miezul noptii, ei au luat cu asalt clubul Office din Mamaia, acolo unde adversarii politici de la PD le-au pregatit o surpriza. In mijlocul petrecerii PSD au dat navala la un moment dat junioarele de la PD, formatiunea politica adversara. A iesit o petrecere pe cinste, multi dintre juniorii pesedisti dovedind ca isi doresc o colaborare politica cu reprezentantele PD. Ionut Rudeanu, de la TSD Hunedoara, fiul fostului presedinte al CJ Hunedoara, a colaborat toata noaptea cu fata fostului ministru PD al Internelor Vasile Blaga. La fel, fata presedintelui Basescu, Elena, cu Andrei Hrebenciuc, baiatul liderului PSD Viorel Hrebenciuc. Simbata noapte a fost o alta petrecere in club Kmy’s din Mamaia. Primarul Radu Mazare si presedintii de Consilii Judetene Nicusor Constantinescu, respectiv Marian Oprisan, le-au admirat pe cele mai frumoase tinere al partidului in cadrul unui concurs Miss TSD Litoral 2007. De remarcat ca nici una dintre concurente nu a fost vazuta la cursurile scolii PSD, de unde si indoiala ca ele nu erau membre de partid. Unele dintre ele au declarat ca modelul lor politic este Nicusor Constantinescu, un tip supraponderal si baron local de Constanta.

Nici pentru tinerii liberali sejurul la Costinesti nu a fost unul foarte reusit. Seminarii plicticoase. Majoritatea seniorilor vorbeau sa-i auda presa. Nici „distractia" nu a fost la ea acasa. Plaja nu a prea a fost vizitata de „cursanti", vremea fiind potrivnica. Tot vremea a facut ca, in ultima seara a sejurului, preconizatul concurs karaoke sa fie anulat. Nici seniorii nu au fost in forma. Ludovic Orban nu a mai cintat la chitara, desi a fost insistent rugat sa o faca. O noapte la discoteca Vox Maris a debutat cu emotii, deoarece complexul era fief al femeilor PD-iste, aflate si ele la „scolarizare". Initial, acestea nu au agreat incalcarea teritoriului, dar s-au revansat, trimitind in discoteca, prin Sulfina Barbu, diplome-sarada pentru Tariceanu si Bogdan Olteanu. Primul nu a venit, desi a fost invitat, iar al doilea, alaturi de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, s-a distrat mai mult in grupul ziaristilor.