INAUGURARE. Presedintele Traian Basescu a participat ieri la inaugurarea celui mai mare centru de recuperare neuropsihomotorie din Europa de Est, construit in Bucuresti, in zona Panduri. Peste 200 de persoane cu handicap din nastere sau dobandit vor beneficia aici gratuit de investigatii si tratamente de recuperare, indiferent de varsta, de handicap sau de judetul in care locuiesc. (Oana Antonescu)

12:24 - CONTROL
BIHOR. Doar 69 din cele 371 de unitati de invatamant inspectate recent de Prefectura Bihor au autorizatii sanitare de functionare.
SIBIU. Circulatia pe DN 1 a fost blocata pe un sens din cauza unui accident rutier in care si-au pierdut viata doua persoane.


12:29 - PROTEST
BARLAD. Un transportator din oras a incercat sa dea foc unui autobuz
in timp ce participa la un protest, in fata primariei, nemultumit de faptul ca
primarul municipiului refuza sa ii acorde autorizatie de traseu. Omul a fost imobilizat de colegii sai de la miting si de fortele de ordine. (Ana Ionascu)
ORIENT EXPRESS. Peste 90 de turisti care au platit 8.000 de euro pentru un bilet dus-intors Paris - Istanbul in trenul de lux Orient Express au ajuns la Bucuresti, informeaza Mediafax. La bord sunt si cativa romani care stau
in America si au venit pentru a-si vizita tara, a spus unul dintre organizatori.


DECIZIE - Cazierul fiscal, valabil 30 de zile
Valabilitatea cazierului fiscal va fi majorata de la 15 la 30 de zile, iar taxa achitata pentru eliberarea sa va fi de 20 de lei, a anuntat ieri secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. "Deoarece in toata tara cazierele fiscale se elibereaza pe loc, a fost eliminata taxa de urgenta", a declarat oficialul. Bolojan a mentionat ca la finele acestui an se va elimina taxa de urgenta si in cazul cazierului judiciar, deoarece eliberarea acestuia se va realiza, pe loc, in toata tara. (Rompres)


GALATI - Caz de malarie confirmat
Un cetatean indian care venise in interes de afaceri la combinatul Arcelor Mittal din Galati a fost diagnosticat cu malarie, transmite NewsIn. Medicii de la Spitalul de Boli Tropicale "Victor Babes" din Capitala, unde a fost adus pacientul, spun ca la Galati nu trebuie luate masuri speciale, pentru ca aceasta forma a bolii nu se poate transmite populatiei autohtone. "Nu exista nici un risc de epidemie", a spus directorul medical al spitalului, Emanoil Ceausu.


GIURGIU - Autocar cu turisti slovaci, rasturnat
Un autocar care transporta 33 de turisti slovaci care mergeau in vacanta in Bulgaria s-a rasturnat duminica noaptea intr-un sant de pe marginea soselei pe DN 5, in apropiere de municipiul Giurgiu. Trei persoane si-au pierdut viata si o a patra a fost grav ranita. Politistii cred ca soferul, care se numara printre cei trei morti, a adormit la volan. (Vasile Arcanu)


CONCURS - Candidati la INM, slab pregatiti
Criza de resursa umana cu care se confrunta sistemul de justitie pare sa fie departe de solutionare, daca ne uitam la ce se intampla la examenul de admitere la Institutul National de Magistratura (INM), la care s-au inscris 2.635 de persoane pentru 240 de locuri. De prima proba, eliminatorie, n-au reusit sa treaca decat 176 de candidati, restul "impiedicandu-se" in grila de 100 de intrebari din drept civil, procesual civil, penal si procesual penal. Si mai sunt doua probe de trecut! (Violeta Fotache)


CFR - Furturile nu pot fi oprite
Masurile de prevenire a furturilor de cabluri electrice de pe linia feroviara Bucuresti - Constanta, in zona Sarulesti - Lehliu, adoptate de CFR si de Politie, nu pot impiedica actiunile infractionale, a declarat ieri directorul general al operatorului feroviar, Constantin Manea. Doua echipaje formate din politisti si reprezentanti ai CFR patruleaza in zona, iar compania feroviara a stabilit ca un inginer de instalatii sa se afle in fiecare statie, pentru remedierea eventualelor defectiuni cauzate de furturi.


LICITATIE - Vehicule de lux pentru APIA
Agentia de Plati si Interventie in Agricultura vrea sa cumpere masini de teren de 27.000 de euro bucata si ATV-uri de 18.000 de euro bucata, in conditiile in care pe piata exista autoturisme de teren de 18.000 de euro, cu toate taxele incluse, iar pretul mediu la ATV-uri este de 8.000 de euro. Institutia a anuntat ca doreste achizitionarea unui lot de 55 de masini de teren de maximum 5,3 milioane de lei, iar pentru ATV-uri este dispusa sa dea 9,5 milioane de lei pe 195 de bucati. (Daniel Ionascu)


CONSTANTA - Cartier lasat fara drum de acces
Proprietarii imobilelor dintr-un complex rezidential situat la intrarea in municipiul Constanta, pe DN 2A, au protestat ieri-dimineata, dupa ce Directia Regionala de Drumuri si Poduri le-a inchis drumul de acces. Autoritatile au invocat ca drumul nu este autorizat si ca este folosit abuziv. Actiunea de montare a parapetilor care ingradesc drumul a fost supravegheata de politisti si de jandarmi. (Emilia Sava)