Pentru multi politicieni, sa fie pe lista pentru Parlamentul European nu e o miza. Acest mandat este foarte scurt - mai putin de doi ani - si ei stiu foarte bine ca, daca pleaca la Strasbourg, rup contactul cu electoratul, care nu-i mai vede, nu-i m
Pentru multi politicieni, sa fie pe lista pentru Parlamentul European nu e o miza. Acest mandat este foarte scurt - mai putin de doi ani - si ei stiu foarte bine ca, daca pleaca la Strasbourg, rup contactul cu electoratul, care nu-i mai vede, nu-i mai aude. Apoi, alegerile la termen pentru Parlamentul nostru sunt in 2008, iar urmatoarele europarlamentare in 2009. Asta inseamna ca, daca pleci acum in Europa, sigur nu vei fi pe liste pentru Camera sau Senat si nimeni nu-ti garateaza ca in 2009 seful de partid te trimite sa candidezi din nou pentru Parlamentul European. Ma apuca si rasul cand vad cate un presedinte de formatiune care-ti spune tie, aflat in fotoliu, cat de important e sa trimitem acolo oameni bine pregatiti, apoi vine si-ti zice cum vor organiza ei la partid un concurs pentru un tanar care n-a mai fost in politica si pe care-l vor pune pe lista. In mai putin de doi ani, un neobisnuit cu Parlamentul European nu va avea timp sa afle toate lifturile din cladire, dar sa-si mai si angajeze un staff competent, familiarizat cu procedurile europene. Nu-l baga nimeni i n seama daca nu are deja relatii si are mari sanse sa priveasca la ceea ce se intampla acolo ca un aurolac la vitrina unui magazin in care se afla un televizor cu plasma. Revenim, asadar, la miza acestor alegeri si constatam ca, dintre toate partidele, la PSD se da o lupta ciudata pentru lista cu pricina. Vine Geoana si anunta niste nume, vin apoi cei pomeniti de sef si spun ca nu candideaza. S-a intamplat asta cu Diaconescu - lui i-a reusit refuzul - s-a intamplat si cu Ponta, care a spus nu, dar degeaba. La social-democrati batalia se da in sens invers - scapa cine poate - si totul are legatura cu ispravile din ultima vreme ale presedintelui Mircea Geoana. El are mari probleme dupa ce a anuntat motiunea de cenzura pentru ca risca sa cada prost de tot si daca aceasta pica, si daca trece, si daca nu o mai depune! Se apropie momentul in care ai lui ii vor cere socoteala. Aici lista e deschisa si se lungeste pe zi ce trece. Cu grupul de la Cluj era oricum in tensiune. Cu aripa Iliescu, la fel - nea Nelu l-a criticat chiar acum doua zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.