O veste ingrijoratoare, de data asta dintr-o sursa serioasa, Journal of Inorganic Biochemistry: deodorantele pot provoca aparitia cancerului la san din cauza aluminiului  utilizat in compozitia lor. Informatia a fost data publicitatii de w
O veste ingrijoratoare, de data asta dintr-o sursa serioasa, Journal of Inorganic Biochemistry: deodorantele pot provoca aparitia cancerului la san din cauza aluminiului  utilizat in compozitia lor. Informatia a fost data publicitatii de www.mirror.co.uk, preluat de Mediafax.


ALUMINIU. Potrivit sursei citate, cercetatorii britanici de la spitalul Wythenshaw din Manchester au descoperit in urma unor teste ca multe dintre femeile care au suferit mastectomii (extirpari ale glandelor mamare), dupa diagnosticarea cu un cancer mamar, prezentau niveluri ridicate de aluminiu in tesuturile din apropierea axilelor.
Acest metal este utilizat in compozitia deodorantelor obisnuite pentru a preveni transpiratia pielii. Experimentele realizate pe cobai au demonstrat deja ca aluminiul poate provoca aparitia cancerului.


LEGATURA. Specialistii nu au descoperit pana in prezent cauzele aparitiei tumorilor in zona superioara-exterioara a sanului. Profesorul Chris Exley, coordonator al studiului, spune ca mai sunt necesare cercetari pentru a stabili cu precizie legatura dintre aluminiul utilizat in compozitia deodorantelor si cancerul mamar.

Vestile ingrijoratoare nu se opresc aici. Pentru ca aluminiul mai este utilizat si la fabricarea cremelor de protectie solara, atat de folosite in timpul verii, inclusiv pentru protejarea pielii copiilor.


RESPINGERE. In schimb, profesorul Christopher Flower, seful Asociatiei fabricantilor de produse de parfumerie, cosmetice si de toaleta din Marea Britanie, a respins rezultatele studiului.  "Nu credem ca aluminiul este absorbit in organism prin intermediul antiperspirantelor", a spus acesta, in incercarea de a linisti spiritele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.