BCR are, incepand de ieri, o noua identitate vizuala care marcheaza finalizarea procesului de integrare a institutiei bancare romanesti in grupul austriac Erste.

Banca Comerciala Romana  a lansat ieri un nou logo care adopta gra
BCR are, incepand de ieri, o noua identitate vizuala care marcheaza finalizarea procesului de integrare a institutiei bancare romanesti in grupul austriac Erste.

Banca Comerciala Romana  a lansat ieri un nou logo care adopta grafica si culorile brandului Erste Bank, actionarul majoritar al bancii romanesti. Cea mai importanta schimbare consta in alaturarea la BCR a literei S de culoare rosie, simbolul traditional al subsidiarelor grupului Erste.


"Este mult mai mult decat o schimbare de litere si culori. Am dorit ca mai intai sa transformam intregul sistem de functionare, astfel incat clientii sa simta imbunatatirile la nivelul produselor si serviciilor, precum si atentia sporita, la standarde europene, cu care sunt tratati", a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR. O data cu lansarea noii identitati vizuale, BCR va modifica designul portofoliului de carduri, a schimbat portalul web (www.bcr.ro) si va lansa centre imobiliare retail pentru finantarea investitiilor imobiliare ale populatiei.


TINTE. BCR va atinge tinta de profit stabilita pentru 2007, de 1,33 miliarde de lei, potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al bancii, Andreas Treichl. Acesta considera ca sistemul bancar romanesc este "foarte profesionist", iar concurenta mare de pe piata bancara va conduce, in cele din urma, la scaderea costurilor. Danila a afirmat ca banca tinteste pentru acest an o cota de piata de minimum 26% si depasirea pragului de patru milioane de clienti persoane fizice.


PE BURSA. Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in urmatoarele opt-noua luni, a precizat Andreas Treichl, care detine si functia de presedinte al Erste. Si BCR va intra pe piata de capital, dar pentru a realiza tranzactii pentru clientii bancii. "Avem platforma de tranzactionare si lucram la realizarea softului. Acest lucru ar mai putea dura circa o luna", a spus Danila. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat, in mai, BCR sa realizeze operatiuni pe piata de capital, cum ar fi tranzactionarea instrumentelor financiare pe cont propriu, dar si operatiuni in contul clientilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.