Experti din toate tarile dunarene vor monitoriza calitatea apelor fluviului in Romania, in perioada 12-27 septembrie, in cadrul Expeditiei comune de supraveghere a Dunarii "Joint Danube Survey" - 2007 /JDS-2/, informeaza Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

In cursul celor sase saptamani, cat dureaza expeditia, cei 18 cercetatori din tarile riverane Dunarii au ca obiectiv sa studieze calitatea apei celui mai mare fluviu continental, sa identifice sursele de poluare, sa produca un set cat mai omogen de date/informatii cu referire la fluviu, precum si informarea si constientizarea publicului cu rezultatele si informatiile obtinute. In prezent, expeditia se afla in orasul Osijek, Croatia.

In Romania, expeditia va ajunge la data de 12 septembrie, la Drobeta Turnul-Severin. Sfarsitul expeditiei va avea loc la 27 septembrie, cand la Tulcea se vor organiza o serie de evenimente publice, la care vor fi invitati profesori universitari, cercetatori de la institutele nationale de cercetare, autoritatile locale si centrale.