Cel mai important targ european pentru electronice de consum lanseaza mesajul pentru urmatorul an: plasme si LCD-uri!

Editia din acest an a IFA (Internationale Funkausstellung) sta sub puterea de atractie a monitoarelor. Mari producatori
Cel mai important targ european pentru electronice de consum lanseaza mesajul pentru urmatorul an: plasme si LCD-uri!

Editia din acest an a IFA (Internationale Funkausstellung) sta sub puterea de atractie a monitoarelor. Mari producatori au decorat practic imensul targ (103,952 m2) cu plasme si LCD-uri. Fireste, toti jucatorii importanti din domeniu isi lauda produsele si scot in fata inovatiile tehnologice. Treci prin standuri si ai impresia ca te afli in adevarate sali ale oglinzilor, de nu ar fi imaginile si sunetele boxelor. Te pierzi in detalii tehnice, insiruiri de cifre si litere, iar imaginile par "adevarate, vii" la toata lumea. Atunci cum sa te mai remarci? Se pare ca astazi raspunsul vine de la design. "Inovatie prin design" este sloganul prin care coreenii de la LG incearca sa raspunda provocarii pietei globale. "Dorinta noastra este ca televizorul sa fie frumos si atunci cand este inchis", a explicat presedintele LG Europa, James Kim. Si nu intamplator laboratorul european pentru design al companiei coreene se afla la Milano, capitala continentala a modei, de altfel o destinatie aleasa si de alte companii din IT&C. Legatura dintre designul produsului si potentialul client nu este una specifica produselor IT, lumea automobilistica servind ca inspiratie, dupa cum a aratat intr-o prezentare Elmar Shuller, vicepresedinte Red Dot. Potrivit lui Schuller, designul imbunatateste vanzarile, intregul business, premiile internationale pentru design "Red Dot" fiind ravnite de toata industria mondiala.


PENTRU CE 2008. Desi sloganul IFA este "consumer electronics unlimited", televizoarele LCD si plasmele  sunt dispuse in cele mai provocatoare aranjamente, iar pentru video-proiectoare sunt amenajate sali speciale. Producatori precum Sharp, Panasonic, Philips, LG, Samsung, Grundig si multi altii si-au lansat practic oferta pentru CE de fotbal si Olimpiada din 2008. Iar in asteptarea marelui eveniment sportiv timpul in fata diagonalelor in inci se umple cu jocuri si filme. Blu-ray sau HD DVD, bineinteles.


De toate high-techEditia din acest an a IFA a mai prilejuit intrarea celor de la Toshiba in randul producatorilor de rame digitale, prin modelul DPF7XSE. Sharp a anuntat BD-HP205 Blu-ray player, Dolby Laboratories au prezentat "Dolby Volume" pentru Home Audio System, iar LG a mai lansat linia de televizoare LCD Design Art si seria de televizoare Full HD 100 Hz.
De asemenea, cei de la SanDisk au prezentat un SSD (solid state drive) pentru laptopurile de la 200 de dolari, uSSD 5000 este dezvoltat pentru ClassmatePC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.