In acest scop, sa fie lasate deoparte reguli croite pentru timpuri normale, cum ar fi "respectul pentru autonomia de decizie a Bisericii Ortodoxe Romane". Este sau nu conducerea acestei Biserici infiltrata pana la refuz cu agenti acoperiti? Iata ce c
In acest scop, sa fie lasate deoparte reguli croite pentru timpuri normale, cum ar fi "respectul pentru autonomia de decizie a Bisericii Ortodoxe Romane". Este sau nu conducerea acestei Biserici infiltrata pana la refuz cu agenti acoperiti? Iata ce cred multi - nu toti, desigur - din CNSAS si chiar dintre inaltii prelati, precum Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, el insusi autodenuntandu-se, dupa prabusirea comunismului, ca a colaborat cu aceasta dezonoranta institutie.
Doua lectii trebuie desprinse de aici: Codul Penal sa pedepseasca, de acum inainte, recrutarea inaltilor prelati si privarea prelatilor-turnatori de dreptul de a candida. Spun asta mai ales ca CNSAS asteapta la audieri, saptamana viitoare, 11 inalti prelati, despre care exista probe sau suspiciuni ca au fost colaboratori ai Securitatii (altminteri, nici nu ajungeai inalt prelat...).
In aceste imprejurari, a aparut chemarea domnului Mircea Geoana ca poporul roman sa fereasca Biserica de "pangarirea si tararea in derizoriu a unui simbol national, cum este Biserica noastra". Ce sa mai pangareasca? A lasat Securitatea vreun om nepangarit? O pledoarie pentru continuitatea institutiei infame care a fost (si, poate, mai este...) Securitatea. Asta face domnul Geoana. Alt argument in favoarea continuitatii si colaborationismului Biserica/Servicii suna precum urmeaza: cercetarea dosarelor de securitate ale candidatilor la functia de patriarh va genera ... "instabilitate sociala!". Sa fim seriosi! Altfel spus: "daca vreti, domnilor electori, ca tara sa fie stabila, alegeti la 12 septembrie ca Patriarh un fost/ actual turnator!. Ca sa rada si curcile!
Cam asta da de inteles domnul Mircea Geoana cu avertismentele sale de a lasa alegerea viitorului Patriarh la cheremul actualilor inalti prelati...
De ce nu s-a formulat insa de nimeni indemnul de a fi ales un om religios si fara tangente cu ierarhia bisericeasca actuala? Nu permit canoanele? Cu atat mai rau pentru ele! Sa fie schimbate!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.