• Film + In curind veti putea vedea un film dintre cele de care te bucuri, le savurezi, te binedispun pentru restul zilei, dupa care le uiti. „No rezervation" este un film regizat de Scott Hicks si urmeaza sa apara in curind pe marile ecrane din Romania. Pelicula urmareste povestea unei specialiste in retete extravagante, Kate (Catherine Zeta-Jones), care este femeia perfecta din toate punctele de vedere: puternica, practica, vigilenta, organizata.

- Regizorul Betty Thomas va face un remake dupa serialul „Dallas", numai ca de aceasta data este vorba de o comedie care ii va avea ca protagonisti pe John Travolta, in rolul lui J.R. Ewing, Shirley MacLaine, in rolul lui Miss Ellie, sau Luke Wilson, Bobby Ewing. Proiectul este unhot pentru ca recicleaza o productie veche si extrem de plictisitoare, dar care a fost, la vremea respectiva, una dintre cele mai populare telenovele americane. Motiv nici pe departe suficient pentru a reincalzi o ciorba la nesfirsit.

• Carte

+ „Masurarea Lumii", de Daniel Kehlman, recent publicat la Editura Humanitas, e un roman plin de umor despre incercarile prin care trec Alexander von Humboldt si Carl Friedrich Gauss incercind sa inteleaga lumea. Primul calatoreste pina in Orinocco, studiaza scheletele aborigenilor, bea otrava si se sperie de bastinasele care vor sa-i inveseleasca noptile. Al doilea e matematician sedentar si monomaniacal, care vrea sa demonstreze ca spatiul e curb.

- „Luna Rece", de Jefferey Deaver, aparuta la Editura Rao, e un thriller care se anunta cu pretentii, dar care nu reuseste decit sa cada in cel mai pur previzibil. Personajul-locomotiva al cartii e un criminal care-si spune Ceasornicarul, porecla ce are de-a face cu obiceiul de a lasa linga cadavrele victimelor un ceas care sa le masoare ultimele respiratii si o poezie macabra, ritualuri la fel de neverosimile ca si personajul.

• Fashion

+ Sicul frantuzesc in varianta retro se anunta a fi senzatia acestei toamne. Aparitiile care mizeaza pe o eleganta obtinuta fara efort sint propunerile designerului Sophie Abou, stilista care are grija ca Helena Christensen, Kate Moss, Cameron Diaz sau Vanessa Paradis sa arate impecabil. Creatiile Sophiei Abou pentru „Paul&Joe" au intrat deja in treizeci de buticuri din lumea intreaga, dar si in complexurile-gigant Barney’s si Harod’s.

- Ultima excentricitate vestimentara disponibila in sex-shopuri este un costum de latex care isi face purtatorul sa arate ca o papusa gonflabila. Costumul e roz, acopera tot corpul, inclusiv fata, si e prevazut cu un fermoar care porneste din crestetul capului si se opreste in talie. Poate fi purtat si de barbati, si de femei, pe care ii transforma in niste papusi grotesti, lipsite de expresie, reduse la rolul de jucarii sexuale cel putin hidoase.