Politistii din trupele de interventie rapida au impiedicat, ieri, la Timisoara, linsarea unei familii de romani de catre zeci de rromi care se adunasera in fata casei acestora, pe strada Islaz, dupa ce un cetatean de etnie rroma a fost ucis, iar un
Politistii din trupele de interventie rapida au impiedicat, ieri, la Timisoara, linsarea unei familii de romani de catre zeci de rromi care se adunasera in fata casei acestora, pe strada Islaz, dupa ce un cetatean de etnie rroma a fost ucis, iar un altul a fost transportat de urgenta la spital cu taieturi in zona spatelui si a gatului.

Pentru a evita razbunarea iminenta a zecilor de rromi veniti la fata locului, politistii au evacuat familia agresorului printr-o gradina din spatele casei, iar zona a fost asigurata cu trupe de jandarmi. Scandalul s-a declansat pe fondul unui conflict mai vechi, rromii sustinand ca, in urma cu o saptamana, vecinul lor - in varsta de 40 de ani, care are la activ mai multe condamnari - ar fi smuls un lantisor de aur de la gatul unei pirande. Ieri, rudele fetei au mers la casa agresorului pentru a-i cere socoteala, iar acesta s-a napustit asupra lor cu un cutit. “Noi am cerut inapoi lantisorul fetei, n-am mers la el sa-l luam la bataie! El a pus mana pe un cutit, a venit dupa noi si a inceput sa hacuiasca. O sa-i dam foc la casa!”, tipa pe strada una dintre rudel e barbatului de 31 de ani ucis in incaierare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.