Euro NCAP, organismul european specializat in evaluarea sigurantei automobilelor in caz de impact, a dat publicitatii rezultatele pentru doua modele supermini lansate de curand pe piata, FIAT 500 si noul Renault Twingo, precum si pentru doua noutati
Euro NCAP, organismul european specializat in evaluarea sigurantei automobilelor in caz de impact, a dat publicitatii rezultatele pentru doua modele supermini lansate de curand pe piata, FIAT 500 si noul Renault Twingo, precum si pentru doua noutati din clasa compacta, Kia Cee'd si Peugeot 308. Trei dintre acestea au obtinut calificativul maxim, de 5 stele, la protectia pasagerilor. Replica moderna a legendarului FIAT 500 s-a remarcat prin punctajul maxim, demonstrand ca italienii nu fac compromisuri la securitate, in ciuda dimensiunilor reduse ale acestui model. Cunform site-ului www.autonews.ro, celalalt supermini testat, Renault Twingo, nu a putut fi testat in privinta protectiei copiilor, pentru ca spatiul interior nu permite montarea unui scaun special de copii, in conditiile stabilite de Euro NCAP. Alaturi de FIAT 500, compacta Kia Cee'd a fost o alta vedeta a acestor teste, pentru ca este primul model al producatorului sud-coreean care obtine punctajul maxim pentru protectia pasagerilor, la testele Euro NCAP. Dar iata care sunt concret rezultatele. Precizam ca testele sunt clasificate cu maximum 5 stele la protectia pasagerilor si a copiilor si cu 4 stele la protectia pietonilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.