Compania de administrare a investitiilor Julius Baer Investment Management LLC, din SUA,  controleaza 10,67% din capitalul Dafora Medias (DAFR), prin intermediul fondurilor administrate, conform raportarilor transmise pietei Rasdaq.Julius Baer I
Compania de administrare a investitiilor Julius Baer Investment Management LLC, din SUA, controleaza 10,67% din capitalul Dafora Medias (DAFR), prin intermediul fondurilor administrate, conform raportarilor transmise pietei Rasdaq.Julius Baer Investment Management LLC, divizia bancii elvetiene de investitii Julius Baer, controleaza un pachet de circa 104 milioane actiuni Dafora Medias care are o valoare de piata de 66 milioane lei (28,2 milioane dolari sau 20,26 milioane euro), conform cotatiei de 0,635 lei.Depozitarul Central a operat pe data de 27 august majorarea capitalului social al Dafora, de la 9,2 milioane lei la 97,36 milioane lei. Actionarul cu cea mai mare participatie este Gheorghe Calburean, presedintele companiei, care detine 48,17%.Inaintea majorarii, divizia de investitii a Deutsche Bank, DWS Investment, detinea 14,83% din capitalul Dafora. Banca de investitii Julius Baer, cu sediul in Elvetia, inglobeaza mai multe fonduri de investitii, administrate prin intermediul diviziei sale din SUA. Fondurile de investitii care au detineri pe piata de capital din Romania sunt Julius Baer International Equity Fund, Julius Baer International Equity Fund II si Julius Baer Global Equity Fund.Cele mai mari detineri dintre fonduri le are Julius Baer International Equity Fund. Cele trei fonduri de investitii detin putin peste 1% din fiecare societate de investitii financiare (SIF), au participatii la Petrom, BRD Groupe SocGen (BRD), Rompetrol Rafinare (RRC), precum si la alte companii listate la BVB si Rasdaq. Compania de foraj petrolier si constructii Dafora Medias a afisat in primul semestru al acestui an un profit net de 4,19 milioane lei (1,8 milioane dolari), in crestere cu 73,5% fata de intervalul similar al anului trecut (2,4 milioane lei), pe fondul avansului cifrei de afaceri cu 60,47%. Dafora Medias are un capital social de 97,36 milioane lei, divizat in 973,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.