Institutul de Medicina Legala Iasi a trimis, marti, Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, raportul de expertiza in privinta unei fetite decedate in martie, in conditii suspecte, la Spitalul de Pediatrie din Galati, insa acesta nu poate fi facu
Institutul de Medicina Legala Iasi a trimis, marti, Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, raportul de expertiza in privinta unei fetite decedate in martie, in conditii suspecte, la Spitalul de Pediatrie din Galati, insa acesta nu poate fi facut public, fiind clasificat de legisti drept 'Secret de serviciu>>. Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, raportul medicilor legisti ieseni, care au secretizat documentul, aduce informatii clarificatoare asupra unor elemente neelucidate pana acum de ancheta clasica, insa nu poate fi facut public, cel putin deocamdata. In plus, foarte putine persoane din cadrul Parchetului vor avea acces la document, pana la desecretizarea acestuia, transmite corespondentul NewsIn.

„Raportul ne-a clarificat cu privire la cauza, la diagnostic. Ne spune daca s-au administrat tratamente corecte, daca s-au respectat procedurile operatorii in mod corespunzator, aspecte pe care nu le cunosteam. Mai sunt necesare un raspuns si un aviz de la Comisia Superioara a Institutului de Medicina Legala din Iasi. Deocamdata ins a, concluziile raportului nu pot fi facute publice, fiecare pagina a documentului continand mesajul 'Secret de serviciu>>. El poate fi desecretizat prin ordin al prim-procurorului. Pana atunci, nu poate fi multiplicat, transmis sau publicat“, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, procurorul Liliana Istrate.

Greseli umane, ascunse in spatele sintagmei „secret de serviciu“
Iulia Valentina Irimiea, in varsta de 5 ani si 2 luni, din comuna Cudalbi, a decedat, pe 31 martie, pe masa de operatie a Spitalului de Pediatrie „Sf. Ioan“ din municipiul Galati. Ea fusese supusa unei interventii chirurgicale banale, de extirpare a apendicelui inflamat. Cadrele medicale au invocat ulterior aparitia unor complicatii pe fondul unei bronhopneumonii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.