Aproape o persoana din opt din Statele Unite traieste sub pragul saraciei - 36,5 milioane de persoane in 2006 -, iar 47 de milioane nu au asigurare medicala, potrivit studiului anual al Biroului american de Recensamant, relateaza AFP.  „A
Aproape o persoana din opt din Statele Unite traieste sub pragul saraciei - 36,5 milioane de persoane in 2006 -, iar 47 de milioane nu au asigurare medicala, potrivit studiului anual al Biroului american de Recensamant, relateaza AFP. „Aceste cifre legate de asigurarea de sanatate sunt intr-adevar o veste proasta“, a comentat un economist de la instututul Brookings. „Tot mai multi americani traiesc fara asigurare medicala“, a subliniat el. Afroamericanii sunt cei mai saraci, urmati de hispanici si asiatici.

Nivelul de saracie a scazut insa usor, pentru prima data in ultimii zece ani, la 12,3 % din populatie in 2006, fata de 12,6 % anul anterior (37 milioane de saraci). Insa, in acelasi timp, numarul persoanelor care nu au asigurare medicala a crescut, ajungand la 47 de milioane in 2006, adica 15,8 % din populatie, fata de 44,8 milioane in 2005 (15,3%).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.