Maine se implinesc zece ani de la tragicul accident petrecut la Paris, in care printesa Diana si iubitul sau de atunci, Dodi Al-Fayed, si-au pierdut viata. In aceasta zi, Marea Britanie va aduce un omagiu discret celei care a fost „printesa in
Maine se implinesc zece ani de la tragicul accident petrecut la Paris, in care printesa Diana si iubitul sau de atunci, Dodi Al-Fayed, si-au pierdut viata. In aceasta zi, Marea Britanie va aduce un omagiu discret celei care a fost „printesa inimilor“, desi comemorarea este in centrul unei efervescente mediatice. Decesului celor doi i-a urmat o serie de speculatii si anchete judiciare, care nu au reusit, insa, sa descopere ce s-a intamplat cu adevarat in acea noapte.

La cererea printilor William si Harry, fiii Dianei si ai printului Charles, va fi oficiata o singura ceremonie oficiala de comemorare in prezenta a circa 500 de invitati. Aceasta se va desfasura la capela Wellington Barracks, din apropierea palatului Buckingham. Aici vor fi prezenti si Regina Elizabeth, printul consort Philip si printul Charles. Dupa ce provocase un soc anuntandu-si prezenta, Camilla, pe care Diana a acuzat-o ca i-a distrus mariajul si care a devenit intre timp sotia printului Charles, a renuntat la idee. Domeniul Althorp din Anglia, resedinta familiei Spencer unde se afla mormantul printesei, va fi deschis in mo d exceptional si gratuit publicului. Rezervarile pentru data de 31 august au fost facute cu luni in avans. National Portrait Gallery din Londra a deschis o expozitie consacrata celei care a fost cea mai fotografiata femeie din lume: Diana - printesa cu tinute sic si elegante, Diana mama si sotia, militanta pentru cauze umanitare. O expozitie audiovizuala a fost organizata la palatul Kensington unde a locuit printesa, nu departe de fantana-monument ridicata in Hyde Park in memoria ei. Nu mai putin de 15 carti dedicate ei au aparut cu aceasta ocazie, in timp ce ziarele, radiourile si televiziunile consacra evenimentului mai multe pagini sau emisiuni. Printul Harry, care a creat emotie mergand demn in urma sicriului mamei lui, la varsta de doar 12 ani, a spus recent intr-un interviu acordat NBC ca „nimeni nu va sti niciodata ce s-a intamplat in acel tunel si sunt sigur ca oamenii se vor intreba intotdeauna. Eu unul ma voi intreba intotdeauna“. Moartea printesei Diana a adus familia regala britanica in una din cele mai grave crize din istoria sa si a obligat-o sa se modernizeze pentru a fi mai apropiata de popor.

Firul oficial al evenimentelor petrecute la Paris
Sambata 30 august 1997, ora 15.20, Diana (in varsta de 36 de ani) ajunge la Paris impreuna cu iubitul sau, Emad (Dodi) Al-Fayed (in varsta de 42 de ani), pe aeroportul Bourget, la bordul unui avion privat. Cei doi vin dintr-o calatorie in Sardinia.

Aflata in Franta intr-o vizita privata, printesa nu beneficiaza de protectie oficiala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.