Grupul maghiar Futureal, cu activitati in domeniul imobiliar si al administrarii fondurilor de investitii, vrea sa cumpere terenuri in Romania, pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare. "Dupa Ungaria, Romania este cea mai importanta piata pentru Fut
Grupul maghiar Futureal, cu activitati in domeniul imobiliar si al administrarii fondurilor de investitii, vrea sa cumpere terenuri in Romania, pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare. "Dupa Ungaria, Romania este cea mai importanta piata pentru Futureal". Primul proiect din tara noastra este centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, care a fost vandut fondului austriac Immoeast. "Viitoarele investitii vor viza piata din Bucuresti pe segmentul rezidential si spatii de birouri si principalele orase din Romania pentru segmentul de retail", a declarat, agentiei Mediafax, Csilla Szalma, directorul general al Futureal Group in Romania.Compania negociaza achizitia a trei hectare de teren in provincie si a patru hectare in Bucuresti. "Valoarea totala a terenurilor este de circa 30-40 de milioane de euro. Sunt in general suprafete mari pe care vor fi construite proiecte de mari dimensiuni", a spus Szalma.Principalele orase din provincie unde compania are in vedere realizarea de proiecte sunt Cluj si Brasov, dar planurile de investitii pe segmentul de retail ar putea sa se indrepte si spre localitati cu 70.000-80.000 de locuitori.Pe segmentul rezidential, compania se va axa in special pe proiecte pentru populatia cu venituri peste medie, amplasate in zone centrale din Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a achizitionat deja un teren in Bucuresti, in zona de nord, unde va construi un complex de 130 de locuinte de lux, pentru care autorizatia de constructie este in curs de eliberare. "Sectorul rezidential este cel mai important pentru noi. Vom construi 5.000 de locuinte in Ungaria, Polonia, Cehia si Romania. In ceea ce priveste piata imobiliara din Romania, investitorii trebuie sa fie foarte precauti, deoarece preturile terenurilor sunt exorbitante'', a spus reprezentantul Futureal. Afaceri de peste 1,3 miliarde de euro in Europa Centrala Futureal Group va investi peste 1,3 miliarde de euro in proiectele pe care le va dezvolta in Europa Centrala. Compania a intrat pe piata romaneasca anul trecut si prima sa lucrare a fost centrul comercial Gold Plaza, din Baia Mare. Fondul austriac de investitii Immoeast a preluat in luna mai centrul, cu o suprafata construita de 43.000 de metri patrati. Investitia a fost estimata la 97 de milioane de euro.Grupul cuprinde trei companii, Futureal Development - specializata in dezvoltarea de proiecte de spatii de birouri si de retail, Futureal Fund Management - administrator de fonduri de investitii si Cordia - divizia de investitii rezidentiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.