Un membru al unei familii mafiote din Sicilia urmarit international, care avea de executat 11 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si substante psihotrope, precum si pentru trafic de arme, munitii si substante explozive, a fost prins, marti, in Romania. Urmarit international la solicitarea Interpol Roma - Italia, Fraterrigo Salvatore, in varsta de 60 de ani, a fost retinut in jurul orei 17.00, in orasul Bocsa, de politistii din Caras Severin si Timis, in colaborare cu doi ofiteri de politie italieni. El urmeaza sa fie predat carabinierilor italieni.

Fraterrigo Salvatore, in varsta de 60 de ani, originar din localitatea italiana Vallealunga Pratameno, era cautat inca din noiembrie 2002. El a fost condamnat de Curtea de Apel din Genova la 11 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si substante psihotrope si trafic de arme, munitii si substante explozive. Mandatul nu a putut fi insa pus in aplicare pentru ca Fraterrigo Salvatore, despre care exista informatii ca este membru al familiei mafiote Giuseppe Madonia, a reusit sa paraseasca teritoriul Italiei. Astfel, Curtea de Apel din Genov a, Italia, a emis pe numele italianului un mandat european de arestare, intrucat acesta se sustragea executarii pedepsei.

Retinut in orasul Bocsa
Astfel, Interpol Romas a solicitat sprijinul politistilor timisoreni la data de 23 august pentru prinderea urmaritului international Fraterrigo Salvatore, impotriva caruia s-a emis mandatul de arestare european, fiind condamnat pentru infractiuni la regimul stupefiantelor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.