Conform celui de-al 14-lea studiu privind salariile acordate sefilor companiilor din Statele Unite ale Americii, publicat de Institutul de studii politice, cu sediul la Washington, si de organizatia "Uniti pentru o economie corecta", cu sediul la Bos
Conform celui de-al 14-lea studiu privind salariile acordate sefilor companiilor din Statele Unite ale Americii, publicat de Institutul de studii politice, cu sediul la Washington, si de organizatia "Uniti pentru o economie corecta", cu sediul la Boston, sefii principalelor companii americane au castigat anul trecut mai multi bani intr-o zi decat a obtinut angajatul mediu intr-un an.In acelasi timp, angajatii cu salariul minim au primit prima majorare salariala din ultimii zece ani. Insa noul plafon salarial, de 5,85 dolari pe ora, dupa ce a fost ajustat pentru inflatie, este cu 7% sub salariul minim platit in urma cu zece ani, reiese din studiul publicat ieri, relateaza Reuters, citat de NewsIn. "In aceeasi perioada, salariile platite sefilor de companii au crescut cu 45%", a precizat studiul.In medie, sefii marilor corporatii americane au beneficiat de majorari ale drepturilor de pensie de 1,3 milioane de dolari in 2006. In contrast, doar 58,5% dintre gospodariile americane al caror cap de familie este in varsta de 45-54 ani aveau un cont de pensii in 2004, aceasta fiind cea mai recenta informatie disponibila. Conform acestui raport, intre 2001 si 2004, conturile de pensii ale acestor gospodarii au crescut cu doar 3.775 dolari pe an.Primii 386 sefi de companii din studiu au beneficiat de bonusuri, printre care se regasesc si plata cheltuielilor de transport si pentru locuinte, in valoare de 438.342 dolari in medie in 2006, afirma studiul.Un angajat care primeste salariul minim ar avea nevoie de 36 de ani pentru a castiga echivalentul bonusurilor pe care un sef de companie le primeste anual. Cei mai bine platiti 20 de sefi ai unor companii private au primit un salariu de 36,4 milioane dolari in medie in 2006.Şefii companiilor din SUA primesc sume mult mai mari decat omologii lor europeni, afirma acest studiu. In 2006, primii cei mai bine platiti 20 de sefi de companii din Europa au primit, in medie, salarii de 12,5 milioane dolari, o treime din suma primita de cei din SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.