Dinamo a ratat din nou calificarea in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, cu 1-3, pe teren propriu, in fata lui Lazio. Vali Nastase, Margaritescu si Blay au gresit grav la primele doua goluri ale lazialilor. Esecul a dezlantuit furtuna la
Dinamo a ratat din nou calificarea in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, cu 1-3, pe teren propriu, in fata lui Lazio. Vali Nastase, Margaritescu si Blay au gresit grav la primele doua goluri ale lazialilor. Esecul a dezlantuit furtuna la echipa din Soseaua Stefan cel Mare, urletele care au putut fi auzite la finalul meciului, din vestiarul dinamovist, fiind doar inceputul unei perioade negre. Actionarii „alb-rosiilor“ au investit multi bani cu gandul la cele 10.000.000 de euro pe care i-ar fi castigat daca ar fi intrat in grupe. Aproape 1.000.000 de euro s-a dus numai pentru aducerea Stadionului „National“ la un standard acceptabil pentru Liga Campionilor. Totul s-a naruit, iar „cainii“ nu au alta solutie decat sa isi vanda vedetele pentru a evita un colaps financiar. Lobont, Claudiu Niculescu, Radu Stefan si Pulhac isi fac bagajele, desi Cristi Borcea a spus, dupa meci, ca nu pleaca nimeni.

„Dinamo este complexata in disputele internationale“, a observat cu amaraciune Florin Raducioiu, fosta glorie dinamovista, dupa ce „alb-rosii“ au fost eliminati de Lazio din Liga Campionilor. Alta explicatie nu poate fi gasita pentru esec, din moment ce Dinamo a pierdut calificarea intr-un mod stupid, in urma unor gafe demne de esaloanele inferioare. Dupa un meci si o repriza, romanii aveau avantaj de un gol in fata lui Lazio si se parea ca nimic nu ii mai putea opri din drumul spre implinirea unui vis. A venit, insa, eroarea lui Valentin Nastase, din primul minut al partii secunde, care a facut fault in propriul careu. Italienii au egalat, iar apoi totul a fost usor pentru ei. Margaritescu si Blay au gresit si ei, oaspetii preluand conducerea. Pana la urma s-a terminat 1-3, cu Cristi Borcea plangand la loja.

Dezastru financiar pentru campioni
Siguri pe accederea directa in grupele Ligii Campionilor, dinamovistii au investit foarte multi bani inca din sezonul trecut, atunci cand au reusit sa castige campionatul la pas. Actionarii au continuat sa bage bani si in vara, aducandu-i pe Bratu, Zicu, Valentin Nastase, Izvoranu si Chiacu. Iar salariile acestora nu sunt deloc mici, Zicu avand 400.000 pe an, chiar daca nu va mai juca pana la primavara. In plus, s-au cheltuit aproape 1.000.000 de euro pentru amenajarea Stadionului „National“, astfel ca arena sa poata gazdui meciuri din Liga Campionilor. Aceste investitii s-ar fi amortizat in cazul calificarii, care ar fi adus cel putin 10.000.000 de euro in contul „cainilor“. Asa insa, gruparea dinamovista este in pragul unui dezastru financiar, care nu poate fi evitat decat prin vanzarea unor jucatori.

Lobont este in capul listei de vånzari
Fotbalistii dinamovisti nu duc lipsa de oferte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.