Compania Distrigaz Sud (DGS) a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de lei, in scadere, in moneda nationala, cu 12,5% fata de valoarea din perioada similara a anului trecut, de 1,8 miliarde de lei, pe fondul diminuarii
Compania Distrigaz Sud (DGS) a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de lei, in scadere, in moneda nationala, cu 12,5% fata de valoarea din perioada similara a anului trecut, de 1,8 miliarde de lei, pe fondul diminuarii cantitatilor de gaze furnizate.
"Scaderea afacerilor companiei a fost influentata de reducerea consumului, ca urmare a temperaturilor ridicate", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei, Bernard Arnaud. "Pentru unii clienti importanti au scazut volumele de gaz vandute, intrucat o parte sunt producatori de energie termica si au consumat mai putin, iar unele industrii din Romania se afla inca in restructurare si au probleme de adaptare", a spus si directorul financiar al DGS, Marc Hirt. Oficialii Distrigaz Sud au mentionat ca pretul gazelor a fost mai mic in acest an fata de 2006 si, cu toate ca in trimestrul al treilea pretul gazului din productia interna a crescut, la nivelul consumatorului final tarifele s-au mentinut, pentru ca pretul la import s-a diminuat.
"Daca pretul gazului din productia interna va creste, se va majora si pretul la consumatorul final.
Depinde cum va evolua pretul in trimestrul al patrulea", a mai spus Hirt. Distrigaz Sud a lansat un serviciu integrat, ExpertGaz, pentru consumatorii care doresc sa-si instaleze in apartamente centrale termice pe gaz. Compania colaboreaza in acest sens cu BRD Finance si 40 de firme specializate in lucrari de conectare la retelele de gaze. Totodata, clientii DGS au posibilitatea de a plati facturile pe Internet. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.