Liberalul Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, crede ca Romania are nevoie de europarlamentari care sa inteleaga mecanismele UE.

Gigi Becali, liderul Partidului Noua Generatie si finantatorul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, nu are ce cauta in Parlamentul European (PE) pentru ca trebuie sa inteleaga ce se face acolo, a declarat ieri seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocanea. El a facut referire, intr-o conferinta de presa, la listele partidelor pentru euroalegerile programate in luna noiembrie. „Gigi Becali nu are ce cauta in PE, cu tot respectul pentru dumnealui, pentru ca acolo ar trebui sa inteleaga ce se face (...) Decuplarea sprijinului pentru agricultura nu stiu daca este un subiect drag domnului Becali. In PE trebuie sa ai credibilitate", a spus Ciocanea, citat de MEDIAFAX.

Seful DAE a facut referire si la alti doi candidati, Theodor Stolojan si Lavinia Sandru. „Stolojan nu vrea sa se duca acolo (PE - n.r.), iar Lavinia Sandru nu stiu de ce vrea sa mearga avind in vedere experienta dumneaei in legislatia romaneasca", a mai spus seful DAE.

In replica, Gigi Becali a declarat ca nu Adrian Ciocanea hotaraste cine trebuie sa mearga la PE. „Nici nu-l bag in seama. Domnul Ciocanea sta prost la capitolul democratie, a ramas repetent. Asta hotaraste poporul roman prin vot, cine se duce in PE sau nu", a declarat liderul PNG.