Dincolo de cifrele publicate si vehiculate privind vanzarea biletelor pentru Festivalul si Concursul International "George Enescu", un lucru este sigur: melomanii bucuresteni au dat ultimul ban pentru a asculta live muzica clasica. Asa ca nu este sur
Dincolo de cifrele publicate si vehiculate privind vanzarea biletelor pentru Festivalul si Concursul International "George Enescu", un lucru este sigur: melomanii bucuresteni au dat ultimul ban pentru a asculta live muzica clasica. Asa ca nu este surprinzator (nici) anuntul ca la recitalul pe care pianistul Murray Perahia il va sustine la Ateneul Roman s-au vandut toate biletele. Perahia va interpreta la Ateneu, duminica, 16 septembrie, ora 17.00, Partita nr.1 in Si bemol major /Partita nr. 4 in Re Major de Johann Sebastian Bach, Sonata nr. 15 in Re Major op. 28 "Pastorala" de Ludwig van Beethoven, Klavierstuke op. 118 de Brahms, doua studii si o balada (a 3-a in La bemol Major op. 47) de Frederic Chopin. Este deja notorie in lumea muzicii clasice apropierea speciala a solistului de creatia lui Bach, evidenta in inregistrarea Concertelor pentru clavecin cu Academy of St. Martin in the Fields precum si in interpretarea Variatiunilor Goldberg, ambele obtinand doua nominalizari Grammy si Gramophone Award pentru "Cea mai buna Inregistrare Instrumentala". De altfel, Murray Perahia este un pianist multipremiat - Grammy pentru inregistrarea Suitelor Engleze de Bach - nr.1,3,6, premiile Gramophone Magazine pentru baladele de Chopin si interpretarea unor lucrari de Handel si Scarlatti, Premiul Grammy pentru Cel mai bun Interpret Solist Instrumentist pentru integrala studiilor de Chopin, etc. In plus, discografia foarte variata a lui Perahia (director artistic al Festivalului de la Aldeburgh in perioada 1981-1989) realizata de catre Sony Classical il reprezinta in exclusivitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.