Portalul de stiri IsraelNN.com relateaza ca Boaz Yona (foto), fost director al grupului falimentar Heftsiba, s-ar putea sa fi fost luat ostatic de membri ai mediului interlop din Romania, care il tin sechestrat intr-un cazino pana cand le va returna
Portalul de stiri IsraelNN.com relateaza ca Boaz Yona (foto), fost director al grupului falimentar Heftsiba, s-ar putea sa fi fost luat ostatic de membri ai mediului interlop din Romania, care il tin sechestrat intr-un cazino pana cand le va returna banii datorati. Politia Romana infirma, insa, aceste date.

Portalul israelian citeaza o informatie aparuta in cotidianul Maariv, potrivit caruia Politia romana ar fi intreprins raiduri in mai multe cazinouri din Bucuresti si Constanta, in speranta ca il va gasi pe Yona.
Potrivit sursei citate, oameni de afaceri care reprezinta filiale ale Heftsiba ar fi venit in cursul weekendului in Romania pentru a se asigura ca Yona nu incearca sa vanda proprietati si sa lichideze conturi detinute de companiile respective pentru a avea din ce trai sau pentru a-si plati datoriile.

Politia romåna infirma stirea
Politia romana a infirmat, ieri- dimineata, informatiile potrivit carora Boaz s-ar mai afla in Romania, reamintind ca, potrivit datelor oficiale, omul de afaceri israelian ar fi parasit Bucurestiul in data de 2 august, de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Milano.
Presa israeliana, interesata de subiectul Boaz Yona, este cea care a publicat prima data informatiile potrivit carora omul de afaceri s-ar ascunde in Romania, urmarind aceasta pista si citand surse din Romania, cel mai adesea neidentificate. Biroul Interpol Romania a confirmat pe 23 august primirea unui mandat international de arestare emis de autoritatile israeliene pe numele lui Boaz Yona, presedintele unei companii israeliene care a dat faliment si despre care anchetatorii din Israel aveau informatii ca s-ar ascunde in Romania.

Fraude de 28 milioane de dolari
Presa israeliana a relatat ca politia israeliana antifraude banuieste ca Boaz Yona, presedintele companiei israeliene Heftsiba, in prezent falimentara, se ascunde in Romania si a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a interceptat in Israel convorbirile telefonice ale parintilor omului de afaceri. Potrivit unor surse citate de Yediot Aharonot, in pofida prejudiciului pe care l-a cauzat in Israel, Yona isi continua afacerile in Europa de Est, iar majoritatea banilor pe care i-a obtinut fraudulos in Israel deja au fost transferati aici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.