Abia revenit in tara, Kim Jong Nam a fost deja numit intr-o functie inalta de partid, ceea ce contureaza ipoteza ca el a fost chemat acasa pentru a prelua fraiele puterii de la tata, confruntat, in ultima perioada, cu serioase probleme de sanatate. K
Abia revenit in tara, Kim Jong Nam a fost deja numit intr-o functie inalta de partid, ceea ce contureaza ipoteza ca el a fost chemat acasa pentru a prelua fraiele puterii de la tata, confruntat, in ultima perioada, cu serioase probleme de sanatate. Kim Jong Nam, in varsta de 36 de ani, fiul din afara casatoriei al liderului nord-coreean cu actrita Sung Hae Rim, a locuit in ultimii ani, in secret, in Macao - capitala asiatica a jocurilor de noroc si divertismentului - dar a calatorit mult in Asia si Europa, noteaza Rompres. In 2001, o vizita a acestuia in Japonia s-a incheiat cu un imens scandal, "printisorul" fiind retinut pe aeroportul international din Tokyo, cu un pasaport fals de cetatean al Republicii Dominicane, impreuna cu sotia, fiul prescolar si bona baietelului. In 2006, in contextul tensiunilor generate de testul nuclear al Phenianului din luna octombrie, urmat de sanctiuni internationale impotriva Coreii de Nord, autoritatile din Macao au refuzat sa-i mai acorde drept de azil lui Kim Jong Nam. Pe de alta parte, probabil, nici Kim Jong Nam nu si-ar dori destinul tatalui sau. Potrivit RIA Novosti, recent, acesta i-ar fi impartasit unui prieten, la Beijing, ca nu "are nicio dorinta de a prelua puterea". (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.