Cineva imi spunea zilele astea despre actrita franceza Fanny Ardant ca a imbatranit frumos. Adevarat. Din pacate, o stire data publicitatii de cotidianul francez Le Figaro ne dezvaluie si o alta fata a actritei. Ii plac teroristii.

Cel putin cei din organizatia terorista italiana de stanga, Brigazile Rosii (Brigate Rosse). Actrita l-a calificat, saptamana trecuta, pe fondatorul Brigazilor Rosii drept "erou", intr-un interviu acordat saptamanalului feminin italian Anna. "Am considerat intotdeauna fenomenul Brigazilor Rosii ca fiind pasionant si captivant", a adaugat actrita, potrivit Rompres.


PLANGERE. Acum, familia italiana a unei victime a Brigazilor Rosii a depus o plangere la Parchetul din Padova impotriva actritei, in urma declaratiilor acesteia cu privire la miscarea armata si la fondatorul sau, Renato Curcio. La originea plangerii se afla avocatul Piero Mazzola, copilul unei victime a lui Renato Curcio. Tatal sau si-a gasit sfarsitul la 14 iunie 1974, iar Curcio a fost condamnat la 16 ani de inchisoare.

Parchetul va fi cel care se va pronunta daca afirmatiile actritei reprezinta un delict, a precizat avocatul.


A COTIT-O. La sfarsitul saptamanii trecute, Fanny Ardant si-a dat seama ca declaratiile sale nu au fost dintre cele mai inspirate, si a inceput sa-si ceara scuze, avand in vedere ca cele spuse de ea ar putea rani. "A-ti cere scuze nu costa nimic, pe cand mama mea a platit scump, prin multa durere. Ea este singura de 30 de ani", a declarat avocatul. Plangerea a fost depusa in numele mamei si ai celor patru copii ai victimei. Ironia sortii: Renato Curcio se afla in libertate.