Sectia de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti se confrunta cu o mare problema legata de dosarul „Mineriadei“: fostul presedinte Ion Iliescu nu apare ca fiind audiat in cauza. Dar nici refuzul acestuia nu e consemnat.
Sectia de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti se confrunta cu o mare problema legata de dosarul „Mineriadei“: fostul presedinte Ion Iliescu nu apare ca fiind audiat in cauza. Dar nici refuzul acestuia nu e consemnat.

La aceasta ora, Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie se confrunta cu o mare problema legata de dosarul „13-15 iunie '90“ pentru ca, din motive deloc cunoscute de seful acestei structuri, Marius Iacob, in cauza, fostul presedinte Ion Iliescu, nu apare ca fiind audiat. Procurorul sef Iacob ne-a declarat ca a primit de la Sectia Parchetelor Militare o lucrare de 10 volume, care cuprinde partea legata de acuzatia adusa lui Iliescu. Astfel, in rechizitoriul militar, decizia de reprimare, in 13-15 iunie 1990, a fost coordonata personal de catre fostul sef al statului. „Va trebui sa-l audiem pe fostul presedinte Iliescu, pentru ca in dosar nu avem nici o declaratie luata de procurorii militari care sa fie legata de acuzatiile aduse in rechizitoriul prin care partea referitoare la faptele acestuia a fost decli nata catre noi“, afirma procurorul sef Marius Iacob.

Interesant este faptul ca Ion Iliescu a fost vazut de mai multe ori patruland pe scarile Parchetului, iar informatiile de la acea vreme subliniau ca acesta a venit la audieri, in fata procurorilor militari. Din datele pe care le detinem, reiese insa ca ex-presedintele a tras clapa celor de la Sectia Parchetelor Militare pentru ca, ori de cate ori s-a dus la ancheta, a gasit un subterfugiu avocatesc (n.red.- se stie ca Iliescu are doi aparatori profesionisti, cu nume de rezonanta, profesorul Neagu si fostul judecator militar Badoiu). 'Gardianul>> a aflat care a fost, de fapt, „scaparea“ procurorilor in acest dosar sau, mai bine zis, salvarea lui Iliescu de interogatoriul privitor la participatia improprie la reprimarea manifestantilor din Piata Universitatii si a cetatenilor deveniti, in valtoarea evenimentelor, victime colaterale ale celui mai sangeros conflict intern din istoria postdecembrista a Romaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin