CE BEM, CE MANCAM
Produsul le este contraindicat celor carora cafeaua le face rau in general. Celelalte categorii de persoane pot consuma bautura fara probleme.



Nescafe Xpress este o bautura pe baza de cafea cu lapte si
CE BEM, CE MANCAM
Produsul le este contraindicat celor carora cafeaua le face rau in general. Celelalte categorii de persoane pot consuma bautura fara probleme.



Nescafe Xpress este o bautura pe baza de cafea cu lapte si zahar. In compozitia acesteia intra, conform informatiilor de pe eticheta: "cafea 58,1% (din cafea solubila), lapte integral 35%, zahar 5,7%, stabilizatori (E 460 i - celuloza, E 466 - carboximetilceluloza), cafea solubila 0,39%, corectori de aciditate (E 500 ii - carbonati de sodiu, E 332 ii - citrati de potasiu), emulgator E 473 - esterii zaharozei cu acizii grasi, cacao pudra cu continut redus de grasime (unt de cacao 10%-15%)". Valorile energetice pentru 100 de mililitri de produs sunt: 210 kj/50 kcal, proteine 1,3 g, glucide 8,2 g, lipide 1,3 g". O doza cotine 250 de mililitri de produs.


ANALIZA. Produsul analizat este o bautura pe baza de cafea si lapte integral cu adaos de zahar. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca Nescafe Xpress are o valoare energetica scazuta - 125 kcal/doza de 250 ml. Contine o sursa de cafeina, alcaloid cu actiune neurostimulatoare indirecta.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat de iubitorii de cafea sanatosi si cu moderatie de cei care sufera de anumite maladii neuropsihice, cardiovasculare, hepatice, renale. Nu este indicata copiilor, iar diabeticii vor tine cont de aportul de zahar.


PrecizariRubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii precizam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta acestuia, insa fara a i-l prezenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.