Atrasi de bonusurile consistente, tot mai multi recruti accepta sa plece la instructie, la doar citeva saptamini dupa inrolare.

Pentru a-si completa efectivele necesare de recruti, armata americana a ajuns sa ademeneasca tinerii cu s
Atrasi de bonusurile consistente, tot mai multi recruti accepta sa plece la instructie, la doar citeva saptamini dupa inrolare.

Pentru a-si completa efectivele necesare de recruti, armata americana a ajuns sa ademeneasca tinerii cu sume exorbitante. Un bonus de 20.000 de dolari este oferit oricarui recrut care e dispus sa plece la instructie in termen de citeva saptamini de la inrolare. In mod normal, perioada de asteptare intre inscrierea in armata si primul antrenament este de sase luni. Bonusul oferit de Pentagon i-a atras pe tinerii militari ca un magnet. Peste 90% dintre recrutii inrolati in ultima luna au fost de acord sa plece de acasa mai devreme pentru 20.000 de dolari. In plus, birourile de recrutare spun ca se asteapta ca numarul celor care se vor inscrie in armata sa creasca simtitor pina la sfirsitul lui august.

Pentru multi militari, cei 20.000 de dolari reprezinta mai mult decit cistigul lor pe un an. Majoritatea celor care au acceptat banii au familii de intretinut, rate la banca sau nu detin o slujba stabila. Bonusul oferit de armata asigura un trai decent pentru familiile lor. In plus, dupa instructie, un militar este platit in medie cu 17.400 de dolari pe an. O suma pe care putini tineri fara studii superioare ajung sa o cistige.

Oficialii militari se tem insa ca noua politica ar putea avea si efecte negative. Banii ar putea atrage oameni mai putin dedicati tarii sau misiunii lor. Iar astfel celebra armata americana s-ar putea transforma intr-o oaste de amatori interesati doar de beneficiile materiale.

Cindy Williams, analist pe probleme de securitate la Massachusetts Institute of Technology, e de parere ca armata americana a renuntat la standardele de calitate in favoarea cantitatii. In ultimii ani, oficialii de la Pentagon au indulcit conditiile de acceptare in armata pentru a creste numarul recrutilor. Cu toate acestea, numarul celor dornici de inrolare a scazut continuu din cauza razboiului din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.